Mercadona elimina les bosses de plàstic d’un sol ús

451

Actualitat Diària

Mercadona, fidel al seu compromís “Sí a continuar cuidant el Planeta”, compleix la primera fita de l’Estratègia 6.25, que ha dut a terme al llarg de 2020, i elimina les bosses de plàstic d’un sol ús de totes les seccions de les seves botigues físiques, en el servei a domicili i en línia.

Ara, la cadena ofereix als “caps” (clients) bosses compostables, fabricades a partir de fècula de patata, que han de dipositar-se en el contenidor de matèria orgànica, com indica el pictograma que s’ha inclòs en les bosses amb la intenció de facilitar als clients la separació i reciclatge dels seus residus. Aquest símbol també s’ha incorporat a la resta de bosses de la línia de caixes on Mercadona disposa des de fa temps de tres opcions reutilitzables i sostenibles.

A més, la companyia ha disposat papereres diferenciades en totes les seccions perquè els clients puguin dipositar de manera separada els seus residus i contribuir així a l’economia circular. El compliment d’aquesta primera acció de l’Estratègia 6.25 suposa una reducció de 3.200 tones de plàstic a l’any.

L’Estratègia 6.25, que té el triple objectiu per a 2025 de reduir un 25% el plàstic, fer tots els envasos reciclables i reciclar tots els residus plàstics generats en les seves instal·lacions, s’està duent a terme a través d’un total de 6 accions que comporten modificacions en diferents processos de la companyia, des del redissenyo dels envasos del futur en coordinació amb els proveïdors, l’adaptació de les botigues i la logística, la gestió de residus, etc. Íntegrament, la companyia té previst invertir més de 140 milions d’euros en els pròxims quatre anys per a dur a terme totes les fites que formen aquesta estratègia.

Mercadona va crear un equip de treball transversal per a identificar i definir els canvis a implementar en els diferents processos de la cadena de muntatge

La cadena va començar a treballar en aquesta estratègia en 2019 implicant a tots els treballadors de l’empresa en el repte de Continuar Cuidant el Planeta i fent més sostenibles diferents processos de la cadena de muntatge.

L’empresa compta amb un equip de treball que coordina totes les àrees d’actuació de l’Estratègia 6.25 i està format per treballadors i treballadores dels diferents processos de la companyia com a Botigues, Prescripció, Informàtica, Compres, Logística, Financer, Recursos Humans, Relacions Externes i Obres.

En els últims quatre mesos, Mercadona ha adaptat 72 botigues de la cadena a Espanya i Portugal al model Botiga 6.25, que s’anirà estenent a tota la cadena durant 2021. En Comunitat Valenciana avui ja hi ha nou supermercats transformats en Botigues 6.25.

Aquests centres, en els quals ja poden observar-se avanços de l’estratègia, tenen com a objectiu escoltar l’opinió de clients i treballadors respecte a totes les accions que l’empresa està desenvolupant. Durant aquest temps s’han rebut més de 5.000 opinions i suggeriments, tant de clients com de treballadores i treballadors, els qui estan contribuint a millorar l’aplicació de les diferents accions definides per a reduir el plàstic i impulsar l’economia circular.

Mercadona anirà facilitant informació sobre l’Estratègia 6.25 en la secció ‘Cuidem el Planeta’ de la seva web corporativa on, a més, “El Cap” trobarà contingut sobre reciclatge, sostenibilitat i el compromís mediambiental de Mercadona.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia de RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat parteix de quant rep d’ella, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d’actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit. Com a part d’aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d’aliments i altres entitats socials de tota Espanya i Portugal, als quals dóna diàriament i participa en les campanyes de recollida d’aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, en 2020 la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d’aliments, 15.800 a Espanya i 1.200 a Portugal, quantitats que s’han anat incrementat des que la companyia prengués la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat als Menjadors Socials i Bancs d’Aliments amb els quals venia col·laborant habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora estretament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona compta amb un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l’Economia Circular i enfocat a l’optimització logística, l’eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l’aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Pensant en la mobilitat sostenible de “El Cap” (client), l’empresa disposa ja de 1.350 places d’aparcament amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics situades en els pàrquings de més de 500 botigues. Mercadona va començar a instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en 2017, amb la implantació del Nou Model de Botiga Eficient i preveu continuar augmentant aquesta xifra al llarg de 2021.

Mercadona és sòcia des de l’any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací