Bravo demana desplegar els efectius de la policia local als municipis perimetrats

428

Actualitat Diària

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha instat els i les responsables municipals de seguretat ciutadana de les 16 ciutats majors de 50.000 habitants ?i que estaran perimetradas aquest cap de setmana? a “desplegar tots els efectius disponibles” de les seves respectives policies locals per a limitar la mobilitat “de la meitat de la població de la Comunitat Valenciana” i doblegar així la corba de contagis de la COVID-19.

La consellera s’ha reunit mitjançant videoconferència amb responsables de les regidories de seguretat i comandaments de la policia local d’Alacant, Alcoi, Benidorm, Castelló, Elda, Elx, Gandia, Oriola, Paterna, Petrer, Sagunt, Torrent, Torrevella, Sant Vicent del Raspeig, València i Vila-real per a coordinar les actuacions que es duran a terme aquest cap de setmana quan entri en vigor la perimetración d’aquestes ciutats.

Per a Gabriela Bravo, el desplegament policial ha de tenir un “efecte dissuasiu, però no invasiu ni inquisitorio” entre la població que ha d’assumir que la situació dels hospitals “és crítica” i que aquesta mesura “va de debò”. Per això, ha recordat que és necessari que la màxima quantitat d’efectius policials estigui disponible aquest cap de setmana “de la mateixa manera que l’han fet els professionals sanitaris perquè aquesta mesura està dissenyada per a salvar vides”.

“La situació és molt greu”,ha explicat la consellera, “i només davant situacions com aquesta que estem vivint limitem els drets i llibertats de la manera que estem fent perquè d’aquestes mesures al confinament, que hauria d’aprovar el Govern central, queda ja molt poc”.

De totes maneres, la consellera també ha recordat als i les responsables municipals de seguretat ciutadana que les policies locals han de continuar amb la labor “importantíssima” de “pedagogia i informació per a dur a terme un servei públic no invasiu ni rigorós que és molt més eficaç”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací