Turisme planteja prorrogar el termini del segon període del Bo Viatge fins al 31 de maig

419

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit aquest dimarts la reunió de la Comissió de Seguiment del Bo Viatge, en la qual participen les principals associacions autonòmiques d’allotjament turístic i agències de viatge i en la qual s’ha acordat ampliar el període actual de l’ús del Bo Turístic fins al 31 de maig.

Aquesta pròrroga permetrà així ampliar el període de la segona fase, vigent actualment des de l’1 de gener al 24 de març, i en la qual ja s’han repartit 10.000 bons amb prop de 6.400 reserves confirmades i que compta amb una llista d’espera superior a 33.000 persones usuàries.

Segun el titular de Turisme, “aquesta proposta que hem plantejat avui al sector té l’objectiu d’impedir que els que tenen dret a l’ajuda i se’ls ha concedit o se’ls pugui concedir en aquest període, tinguin menys temps per al seu ús que la resta deguda als recents tancaments perimetrals aprovats aquest diumenge per la Generalitat”.

“Entenem que la situació actual comporta -ha continuat Colomer-, i a més és aconsellable, la reducció de moviments dins de la pròpia Comunitat Valenciana, la qual cosa complica el gaudi d’aquest bo durant les pròximes setmanes”.

Per aquest motiu, “hem plantejat i acordat amb el sector ampliar el període actual fins a finals de maig”, ha afirmat, al mateix temps que ha insistit que “els allotjaments turístics són espais segurs, on els protocols de seguretat sanitària aprovats es compleixen de manera estricta”.

El responsable de Turisme ha avançat que “a partir d’avui es treballarà a accelerar al màxim la modificació d’aquest decret”, i ha detallat que “en breu, una vegada s’hagi autoritzat el canvi a través de la modificació de decret, s’informarà els usuaris”. En concret, es tracta del Decret 156/2020 de 16 d’octubre que regula la concessió directa d’ajudes del programa Bono Viaje Comunitat Valenciana per a incentivar la demanda turística interna en aquest període de dificultat econòmica del sector turístic.

D’altra banda, Francesc Colomer ha recordat que “atès que la situació de tancament perimetral ja estava contemplada en el text com a excepcions a tenir en compte, els usuaris del bo viatgi ja tenen dret a canviar dates si la destinació o origen de la persona beneficiària està perimetrado, en aquest cas, durant els caps de setmana”.

Bono Viatge de la Comunitat Valenciana

El Bo Viatge comporta un escuento del 70%, fins a un màxim de 600 euros, per a viatjar per les tres províncies, amb l’objectiu d’incentivar la demanda de serveis turístics interns en períodes d’estacionalitat davant els negatius efectes socioeconòmics ocasionats per la COVID-19.

Compta amb tres fases: la primera va tenir lloc durant l’últim trimestre de 2020 amb uns resultats de 9.842 reserves, prop de 30.000 viatgers i viatgeres, 90.000 pernoctacions i una despesa turística de 7 milions d’euros.

La segona fase està vigent en l’actualitat des de l’1 de gener i es prorrogarà fins al 31 de maig; i, finalment, el tercer període de sol·licitud del Bo Viatge s’activarà a l’octubre de 2021 i estarà vigent fins al 31 de desembre de 2021.

L’import global màxim de les ajudes a concedir ascendeix a 16.300.000 euros, dels quals 4.300.000 corresponen a l’últim trimestre de 2020, i la resta, fins a 12.000.000 euros, a l’exercici 2021.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací