Nissan fixa el 31 de març com a data per a la recepció de projectes de reindustralització

473

Actualitat Diària

La Comissió de treball per a la reindustrialització de les plantes de Nissan Motor Ibèrica a Barcelona ha acordat fixar el 31 de març com a data de referència perquè les empreses que estiguin interessades en el procés presentin els seus projectes i cartes d’intencions. Una vegada conclòs aquest tràmit, la Comissió accelerarà el procés per a la selecció de la millor opció de reindustrialització, amb l’avaluació de tots els projectes presentats i l’elecció final.

Aquest és un dels principals punts acordats avui en la quarta reunió de la taula integrada per la direcció de Nissan, la representació dels treballadors i les Administracions públiques, que té per objectiu la cerca d’alternatives industrials que permetin mantenir llocs de treball i el teixit industrial actual entorn de les plantes de Nissan a Catalunya.

A l’acceleració del procés contribuirà la contractació de KPMG com a assistència tècnica dels treballs de la Comissió, segons ha informat el secretari general d’Indústria del Govern, Raül Blanco, una vegada resolta la licitació ministerial. KMPG ha estat ja present en la trobada telemàtica d’avui, representada per Natán Díaz, soci de KPMG a Espanya, i Ignacio Crespo, director de l’àrea d’Estratègia i Transformació, els qui han manifestat la seva intenció de reunir-se aquesta mateixa setmana amb tots els integrants de la taula.

En aquest sentit, les quatre organitzacions sindicals que participen en la Comissió -SIGEN-USOC, CC.OO. UGT, i CGT- han expressat la seva preocupació i disconformitat per el “lent” avanç del procés, i han assenyalat la necessitat de dotar al mateix de major celeritat i d’acordar una data de referència per a la presentació de projectes.

El Ministeri d’Indústria, el Departament d’Empresa de la Generalitat i el responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres, han explicat els avanços duts a terme en els projectes en els quals estan treballant de manera activa i confidencial, i que s’agrupen en tres grans escenaris d’industrialització:

Plantes de producció de bateries per a proveir al mercat europeu de vehicles elèctrics,
Assemblatge de vehicles elèctrics i
Hub de electromovilidad integrat per diverses empreses.
En la Comissió han participat, al costat de Raül Blanco; la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya; el subdelegat del Govern a Catalunya, Carles Prieto; Frank Torres; i membres de les quatre organitzacions sindicals amb representació en els Comitès d’Empresa dels centres de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i NDS.

L’establiment d’aquesta comissió va ser un dels punts recollits en l’acord aconseguit a principis d’agost entre la Direcció de Nissan Motor Ibèrica i la Representació dels Treballadors, després de la finalització de les negociacions per a manteniment de l’activitat d’industrial de Nissan a Catalunya fins a desembre de 2021. La primera reunió de la comissió, celebrada a l’octubre, va acordar, entre altres punts, poder definir reunions mensualment, prioritzar projectes industrials que englobin els centres industrials afectats i que maximitzin els llocs de treball i col·laborar amb l’Administració per a poder accedir al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací