El PP proposa destinar 1.078 milions en ajudes directes als sectors més castigats per la pandèmia

422

Actualitat Diària

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha proposat destinar 1.078 milions d’euros en ajudes directes als sectors més castigats per la pandèmia i deduccions fiscals per als autònoms. Així ho recull una proposta registrada avui en les Corts

Isabel Bonig ha indicat que “ens preocupa la gestió sanitària i l’econòmica. La sanitat és fonamental però també cal salvar l’economia. No es pot condemnar a l’oblit, al fracàs i a la ruïna a un sector com l’hostaleria o la restauració. Si es tanca, cal acompanyar-ho amb ajudes. A hores d’ara ningú sap amb Puig si estem en el pla parèntesi, punt i coma o interrogant. Ens hem perdut amb tant Ximoanuncio. La veritat és que no hi ha pla. Quan no hi ha capacitat administrativa, ni de gestió ni diners succeeix que tots es rebel·len”.

“Aquests 1.078 milions d’euros sortirien d’una reducció del cost de càrrecs públics i assessors de l’administració autonòmica de 10 milions d’euros, d’una aportació de 340 milions d’euros de totes les conselleries excepte Sanitat, Educació i la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques, eliminant gasto corrent i transferències com la Fundació Lluis Llach o els 700.000 euros per a les fosses d’exhumació del franquisme que en aquests moments no té molts sentit. La resta sortiria del sector Públic, en totes les seves modalitats, amb 728 milions”, ha explicat.

Bonig ha indicat “el Pla anirà directament, mitjançant ajudes no retornables, a tots els sectors econòmics de la nostra comunitat sense cap exclusió, i tindrà un efecte de compensació per la inactivitat o pèrdues ocasionades pel Covid-19 des de febrer de 2020. A totes les pimes i autònoms. Són ajudes directes, no préstecs, sempre que presentin el balanç de 2019 i es demostri la seva viabilitat i estiguin al corrent de les seves obligacions. Tots els negocis que funcionaven a bé i eren viables tindran ajudes directes de la Generalitat”.

També es demana en la proposada “deduccions fiscals al 7% en el tram autonòmic de l’IRPF en la renda de 2020 i 2021 per als autònoms que continuïn amb la seva activitat. Són mesures clares, concretes, perquè en el Pla de Puig ni hi ha procediment, ni s’han signat convenis i es trasllada la responsabilitat a Diputacions i Ajuntaments amb quantitats insuficients”.

En total són “1.078 milions d’euros perquè els sectors com el de la hosteleria, turisme, o restauració puguin tenir diners en vena que és el que necessita en aquests moments el sector empresarial”, ha afegit.

La portaveu popular ha afirmat que “una característica d’aquest Consell és la no assumpció de responsabilitats polítiques i la mentida, la falta de veritat en el que anomenen el relat polític. Ho demostren amb l’hospital de campanya dient que hi ha un informe favorable per a ocupar-lo i això és molt greu. I dient que no presentem propostes. Aquí tenim una nova proposta en forma de proposició no de llei que esperem que el senyor Puig algun dia atengui”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací