L’Ivace rep 315 sol·licituds per a la millora i modernització de polígons industrials en 2021

672

Actualitat Diària

Ivace Parcs Empresarials, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha rebut un total de 315 sol·licituds d’ajuda per a la millora i modernització de polígons industrials en 2021 d’un total de 193 municipis de la Comunitat.

De totes les peticions presentades, 94 corresponen a polígons industrials de la província d’Alacant, 58 a Castelló i 163 a València. Això es tradueix en sol·licituds de 52 municipis d’Alacant, 35 de la província de Castelló i 106 de València.

Cal destacar que la quantitat de sol·licituds rebudes és la major de totes les convocatòries publicades des de 2017 destinades a millorar les àrees industrials dels municipis i comarques de la Comunitat.

Les 315 peticions s’emmarquen en l’ordre d’ajudes de 2021, el termini de presentació de les quals va finalitzar el 29 de gener i que compta amb un pressupost inicial de 34.296.000 euros per a la subvenció de fins al 100% dels projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

Línia despoblació

Com a principal novetat de la convocatòria de 2021 destaca la creació d’una línia específica d’ajudes destinada als municipis en risc de despoblació amb una dotació pressupostària de dos milions d’euros i una altra de 32.296.000 euros per a la resta de localitats.

D’aquesta manera, del total de les sol·licituds rebudes 15 corresponen a 12 municipis que s’han acollit a la nova línia de despoblació. En concret, es tracta de set localitats de la província de Castelló (Llucena, Morella, Sot de Ferrer, Vilafranca, les Coves de Vinromà, Villahermosa del Río i Montán), quatre de València (Higueruelas, Jarafuel, Villar del Arzobispo i Jalance) i una d’Alacant (Beniarrés).

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat el bon acolliment, “que estan tenint un any més aquestes ajudes entre els ajuntaments de la Comunitat i que en aquesta ocasió beneficiarà també per primera vegada als municipis de la Comunitat en risc de despoblació”.

En aquest sentit, ha subratllat que l’Ivace “és un dels principals actors dinamitzadors de parcs empresarials de la Comunitat” i ha assegurat que “en aquests moments apostar pel sòl industrial és apostar per la creació d’ocupació de qualitat”.

Actuacions subvencionables

Les actuacions subvencionables hauran de consistir en l’execució d’una o diverses de les següents: obra civil que permeta la implantació de fibra òptica i altres serveis; vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local; carril bici; ampliació o creació de depuradora i millora de la imatge de les façanes de les naus del polígon industrial mitjançant programa d’ajudes municipal dirigit a les empreses instal·lades.

També contempla la millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o energies renovables; serveis contra incendis, implantació d’ecoparc o de sistemes de gestió de residus, especialment, els perillosos; millora de les zones verdes i implantació de les mateixes i sobre el viari de zones/recorreguts biosaludables i creació d’eina web amb informació del polígon industrial.

Així mateix, se subvencionarà l’habilitació de nous aparcaments i/o vials, vials i voreres més àmplies, nous accessos, passarel·les per als vianants, la senyalització i/o identificació de carrers, la senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit, la millora del sanejament separatiu de les aigües residuals, la millora en el subministrament d’aigua, bruta i potable i/o augment de cabal i pressió i la dotació de subministrament de gas a alta i baixa pressió.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací