L’IVC presenta a Castelló l’exitosa producció pròpia ‘Dinamarca’

485

Actualitat Diària

 L’Institut Valencià de Cultura programa al Teatre Principal de Castelló la seua exitosa producció ‘Dinamarca’, un text de Josep Lluís i Rodolf Sirera, dirigit per Carles Alfaro. L’obra està protagonitzada pel vila-realenc Sergio Caballero, amb Paula Braguinsky, Cristina García, Enric Juezas, Raúl Navarro i Rebeca Valls.

El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que “per a Castelló és una gran oportunitat poder veure aquesta producció pròpia de l’IVC que ha rebut nombrosos reconeixements per part de la crítica i del públic”.

Aquest espectacle de l’Institut Valencià de Cultura va rebre diversos premis l’any 2020. L’obra va estar premiada com a millor autoria teatral i va obtindre una nominació a millor actriu protagonista –per a Rebeca Valls– en els Premis Max. En els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, va obtindre els premis a millor text, millor direcció escènica, millor actriu per a Rebeca Valls, millor il·luminació i millor vestuari.

També ha obtingut el Premi Túria 2020 al millor espectacle teatral, el Premi de la Crítica Literària Valenciana 2020 i el Premi de la Crítica Serra d’Or de teatre al millor text dramàtic. Finalment, fa poc, Sergio Caballero va estar nominat a la millor interpretació masculina en els Premis dels Actors Professionals Valencians 2020 pel seu treball en aquesta producció.

L’obra transcorre durant els anys de l’ocupació nazi a Dinamarca. Sis personatges van entreteixint una apassionant teranyina de relacions i conflictes que basculen de l’esfera més íntima i familiar a la lluita entre la resistència als nazis i els grups paramilitars pronazis, de l’univers sentimental a l’ambició professional i dels desitjos sexuals més amagats a la crisi religiosa.

‘Dinamarca’ tanca la trilogia ‘Europa en guerra’ dels germans Sirera. Plantejada de manera conjunta abans de la sobtada mort de Josep Lluís, ha estat acabada per Rodolf com a homenatge al seu germà. La trilogia es va iniciar amb ‘Silenci de negra’, que retratava la França de la Resistència, seguida de ‘Benedicat’, que transcorria a la Croàcia de Pavelic.

Les entrades per a aquesta representació tenen un preu de 6 euros, però es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a ‘Entrada i +’. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté una entrada que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori i el Palau de Congressos de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací