L’Ivace acredita que els projectes d’energies renovables es beneficien de la deducció del 40% en l’IRPF

478

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat els requisits i procediments establits per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a l’obtenció del certificat acreditatiu perquè els projectes d’energies renovables i d’autoconsum puguen obtindre la deducció fiscal del 40% en el tram autonòmic de l’IRPF.

Caldre recordar que aquesta deducció fiscal en el tram autonòmic s’ha duplicat per a enguany, en passar del 20 al 40%. La base màxima de deducció és de 8.000 euros i er a poder optar a la deducció és necessària la certificació acreditativa del projecte, que realitza l’Ivace.

D’aquesta manera, una vegada realitzada la inversió es pot sol·licitar la certificació acreditativa per correu electrònic, amb l’assistència de l’Ivace, o realitzar de manera presencial en les instal·lacions de l’Ivace.

Els contribuents podran deduir-se un 40% de l’import de les quantitats invertides en instal·lacions realitzades en l’habitatge habitual o en instal·lacions col·lectives de l’edifici on aquest figure, si estan destinades a instal·lacions d’autoconsum elèctric, producció d’energia tèrmica a partir d’energia solar, biomassa o energia geotèrmica per a generació d’aigua calenta sanitària, calefacció o climatització.

Igualment s’aplicarà a les instal·lacions de producció d’energia elèctrica a partir d’energia solar fotovoltaica o eòlica, per a electrificació d’habitatges aïllats de la xarxa elèctrica de distribució i la connexió de la qual a aquesta siga inviable

Tota la informació sobre el procediment i documentació necessària es pot obtindre a través en la pàgina web Ivace.es. Cal indicar que la sol·licitud es pot realitzar en qualsevol moment de l’any, sense haver d’esperar que s’inicie la campanya de presentació de la declaració de l’IRPF de l’exercici corresponent.

Avantatges de la deducció fiscal

Entre els avantatges que suposa la deducció fiscal enfront de la subvenció a fons perdut destaca la simplificació al màxim del tràmit documental, ja que amb la fórmula de la subvenció a fons perdut, s’havia d’aportar una gran quantitat d’informació, amb la qual en nombroses ocasions els ciutadans no estan familiaritzats.

D’altra banda, beneficia a les empreses instal·ladores que a partir d’ara fer instal·lacions durant tot l’any. Segons l’Ivace, amb la subvenció a fons perdut, els terminis de presentació de sol·licituds tenien un efecte anomenada durant el mes de termini de presentació de sol·licituds que després es dissipava.

No cal tributar l’ajuda, al contrari, és una deducció. Amb les ajudes a fons perdut, les ajudes concedides sí que calia tributar-les amb el que la quantitat concedida no era la quantitat “real” de suport al projecte.

Finalment, la deducció és aplicable immediata, en el moment de realitzar la declaració de la renda. Mentre que amb la subvenció a fons perdut els terminis de tramitació i pagament de l’ajuda són superiors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací