Les protestes de la Policia Local de Vila-real marquen el dia de Sant Miquel i Benlloch anuncia nou places en propietat

L'alcalde anuncia la compra d'un dron i presideix els actes del patró en els quals s'ha reconegut la labor de diversos agents i s'han llliurat distincions

985

Benlloch ha reconegut el dèficit d’agents i voldria en cinc anys arribar a una plantilla de 120 i ha anunciat que la proposta de places de funcionari es presentarà en la propera Junta de Personal. Així mateix, anuncia la compra d’un dron. L’alcalde presideix els actes del patró en els quals s’ha reconegut la labor de diversos agents i s’han entregat distincions

Actualitat Diària/S.N.

WhatsApp Image 2019-09-27 at 11.55.05

Vila-real s’ha alçat com cada últim divendres de setembre amb la celebració de Sant Miquel, patró de la Policia Local. Per l’acte s’ha vist ennuvolat per la presència de sindicalistes que han denunciat el dèficit de plantilla i el menystinc del Govern, el seu futur incert i la pujada de sou de la corporació en els inicis de la legislatura i han reivindicat la Relació de Llocs de Treball.

La jornada ha començat amb la missa en l’Església dels Evangelistes, seguida de l’acte de formació i revista a la plantilla a càrrec de l’alcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, a la plaça de sant Ferran. Just enfront de l’escenari on s’ha desenvolupat la cerimònia s’han col·locat els sindicalistes reclamant els seus drets a colp de pancarta i xiulades. Encara així no han cridat cap consigna i no hi ha hagut cap moment de gran tensió o enfrontament.

L’agent Tàfol Barberà i el comissari principal cap, José Ramón Nieto, han intervingut en l’inici de l’acte i han posat en valor el treball realitzat per a garantir la seguretat, ha recordat als companys jubilats i l’esforç “que s’està fent per a la reposició dels llocs” i al minvament d’agents en la plantilla policial a causa de les jubilacions anticipades després de l’entrada en vigor de la nova Llei de Coordinació de Policies Locals, el que ha provocat les rialles dels manifestants. Durant l’acte s’han lliurat diverses condecoracions i plaques com a l’agent jubilat més major, Francisco Martín Galán, a Lucía Bachero Sánchez, fiscal Coordinadora de delictes contra la seguritat vial. També a la Intervenció d’armes de la Guàrdia Civil de Borriana, i ha recollit la condecoració, José Jesús Orzaez, interventor d’armes; i a companys destacats com l’agent de Vila-real, Jesus Izquierdo Zafón, pel seu treball en la sala 092, a Fernando Rodríguez Lozano, del servei d’Atestats, a Manuel Juan Fortea Nebot, de la Unitat d’Objectes Perduts, María Lucía Ranilla Verdés, de la Unitat Administrativa i a Domingo Adán, per la seua tasca com a comissari de setembre de 2018 a 2019.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reiterat, amb motiu de la festivitat del patró de la Policia Local, el compromís de l’equip de govern amb aquest cos local i la voluntat de “compensar justament” el treball que realitzen els agents. El primer edil, qui ha presidit els actes oficials de la festa de Sant Miquel, ha traslladat l’agraïment als agents pel seu “esforç i dedicació” per a garantir la convivència a la ciutat i els ha demanat “disculpes” per la demora a saldar pagaments pendents d’hores extres, productivitat i ajudes socials que es deuen als funcionaris municipals.

Benlloch ha incidit que la Policia Local és “un dels serveis més benvolguts” pels vila-realencs i “no hi ha res que ens puga doldre més que pensar que no sentiu recompensat el vostre treball”. L’alcalde ha recordat que “la situació econòmica municipal és molt delicada i estem tenint molts problemes per a poder fer front als pagaments pendents. Però, malgrat tot, hem fet un gran esforç, renunciant fins i tot a projectes motors del nostre model de ciutat, per a poder avançar una part important dels pagaments en les pròximes setmanes. Agraïsc la paciència i la comprensió de tots els treballadors municipals en aquests moments”, ha insistit.

“Estem treballant per a cobrir com més prompte millor les places vacants, però no de qualsevol manera; de manera legal i amb les màximes garanties de seguretat jurídica”, ha remarcat Benlloch, qui també ha recordat que es treballa en l’elaboració d’una Relació de Llocs de Treball per a l’Ajuntament. Així mateix, ha subratllat que abans que acabe l’any està previst publicar la convocatòria de 9 places d’agent en propietat per a cobrir les jubilacions dels últims mesos.

Benlloch respecta la protesta i anuncia nou places

L’alcalde ha assegurat que respecta la protesta sindical dels policies locals, que han sumat prop d’una vintena, alguns d’ells ja jubilats, ja que les seues denúncies són una realitat però no només afecten aquest cos, sinó també a la resta funcionaris. “En un any i mig s’ha cobert el treball de la ciutat amb una plantilla minvada i poc dimensionada per a la gran quantitat d’activitats que hi ha actualment com el futbol. Quan ha arribat l’aprovació d’una demanda històrica per part de la Generalitat com la jubilació anticipada a l’edat de 59 anys, el que va deixar la plantilla amb deu agents menys i la impossibilitat de convocar més places per la llei de reposició de Rajoy que encara està vigent, ens deixa en una situació molt delicada”, apunta. Recorda la renúncia de dos projectes importants l’obertura de la piscina d’Aquaesport i a un complex multijoc infantil de grans dimensions al jardí de Jaume I per a pagar la productivitat i les hores extres als funcionaris que va anunciar la setmana passada i que es farà efectiva en la propera nòmina o d’ací a dues setmanes. “Agraïsc al funcionariat d’altres departaments al que també se’ls deuen diners i els afecten aquests problemes, que actuen amb respecte

Benlloch ha explicat que el cos requereix una especialització en aspectes com la mediació, la guarda rural o els barris i les jubilacions han deixat sota mínims un àmbit com és la rural, que requereix un gran coneixement del terme per a la vigilància dels cultius o la pesca furtiva, que encara que siga cobert amb les places que anem a traure, requerirà una formació especialitzada. “A mi m’agradaria arribar a tindre 140 agents, ja que en l’actualitat no arribem al centenar, però si som realistes, en uns cinc anys voldria tindre 120”. Aquest reforçament de la Policia Local es completarà amb la compra d’un dron que permetrà ampliar les tasques de vigilància en el camp per a evitar furts. En la propera Junta de Personal es portarà la proposta del procés de nou places en propietat i eixiran en el que queda d’any.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací