Ascer i la Diputació de Castelló estableixen sinergies per desenvolupar l’industria i l’economia a la província

574

Actualitat Diària

El president de la Diputació, José Martí, i el president de Ascer, Vicente Nomdedeu, han establit les bases de la nova relació que a partir d’ara mantindran totes dues entitats. Segons ha explicat Martí, “es tracta de donar continuïtat a la col·laboració que ja existia però d’una manera molt més ordenada, tenint sempre en compte les opinions dels representants de la indústria del taulellet”. Així s’ha decidit en el transcurs de l’entrevista que han mantingut en la Diputació el president Martí i una delegació de la patronal ceràmica espanyola encapçalada per Nomdedeu. L’objectiu final és “aconseguir el màxim aprofitament de les sinergies que es puguen generar amb la nostra col·laboració perquè entenem que el que és bo per al sector ceràmic també ho és per a la societat castellonenca, ja que aquesta indústria és el motor fonamental de la nostra economia”.

“Un sector essencial per a la província que comptarà amb el suport de la Diputació a l’hora de fer lobby i explicar a altres institucions els seus principals problemes”. En aquest sentit, és important destacar que segons els responsables de Ascer les empreses de Castelló es troben en una situació de clar desavantatge perquè exporten el 75% de la seua producció i han de fer front a costos energètics i ambientals molt superiors als dels seus competidors”.

La Diputació de Castelló i Ascer també treballaran de forma coordinada per a aconseguir que cada vegada siga major el nombre de joves disposats a formar-se en professions relacionades amb el sector. En aquest sentit, els representants de la patronal han mostrat la seua preocupació per l’escassetat de colocadors ben formats, una ocupació que, d’altra banda, està molt ben pagada.

José Martí ha assenyalat que, “com no podia ser d’una altra manera, la ceràmica és una prioritat per a la nova Diputació, ja que es tracta d’un indústria admirable amb una importantíssima capacitat d’innovació, que ofereix ocupacions de qualitat i dóna treball de forma directa o indirecta a més de 22.600 persones”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací