El ITC aposta per la tecnologia avançada per a predir i millorar el procés de sinterització del gres porcelánico

637

Actualitat Diària

L’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) avança en la implantació de tecnologies avançades per a predir i millorar el procés de sinterització del gres porcelánic. A través del projecte SINTERSIM, que compta amb el finançament de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) mitjançant una línia nominativa.

“Estem treballant en la simulació del procés de sinterització perquè resulta clau, abasta diverses etapes i d’ell depenen gran part de les característiques de la rajola ceràmica. El mercat tendeix cap a la fabricació de rajoles de gran grandària i relleus atrevits. Un major control de la sinterització en aquests nous dissenys és clau per a assegurar un producte de qualitat. A més, volem conéixer millor el procés de sinterizado i per això estem investigant, tractant a més d’implantar potents eines i softwares informàtics, que constitueixen models predictius molt avançats, que ens permetran conéixer l’evolució de diferents variables d’interés. Ens hem centrat en la porositat de les peces ceràmiques, però també estem contemplant molts altres factors, ja que el que pretenem, en suma, és obtindre tot el know-how o coneixement possible que ens ajude a millorar la qualitat del producte final, evitant possibles problemes o defectes abans que es produïsquen, ja que el model predictiu ens el indicarà”, expliquen fonts del ITC.

La sinterització és el procés de densificación de materials sòlids mitjançant un tractament tèrmic (un augment de la temperatura), que poden ser no solament ceràmics, sinó també metàl·lics, o fins i tot una mescla molt homogènia de tots dos. Després de l’aplicació d’un tractament tèrmic determinat aconseguim una peça enormement compacta i robusta. Gràcies a SINTERSIM que simularà aquest procés, el ITC espera conéixer en major profunditat tots els mecanismes que intervenen en ell, fins i tot obtenint l’evolució en el temps de la temperatura de la rajola, la seua porositat, l’elongació que puguen produir efectes tèrmics i elàstics, les tensions que pot suportar la rajola, o el canvi de la seua densitat, per exemple.

Amb SINTERSIM, el ITC obri la porta a noves possibilitats d’innovació en el procés de fabricació de rajoles ceràmiques, a través de la correcta gestió i implantació de sistemes predictius avançats com aquest.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací