Les Alqueries fa balanç de les actuacions realitzades per Serveis Socials durant l’Estat d’Alarma

690

S’han dut a terme 100 accions en aquests dos mesos que s’afigen a les que ja es desenvolupen de manera habitual

Actualitat Diària

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de les Alqueries ha incrementat en més de 150 accions les seues gestions habituals durant l’estat d’alarma que s’ha decretat per la situació sanitària en la crisi de la Covid-19. Esther Lara, alcaldessa de les Alqueries, ha manifestat que “des que es declarara aquesta situació vam tindre clar que havíem de reforçar aquest departament per a afrontar un moment tan complicat que ningú esperava i que ha posat en dificultat a moltes famílies, també a les Alqueries. Així, des de Serveis Socials s’han dut a terme 100 accions en aquests dos mesos que s’afigen a les que ja es desenvolupen de manera habitual en el departament”.

Així, des d’aquesta àrea municipal s’han coordinat 106 compres que han ascendit a 1.438€ i que s’han entregat en els diferents domicilis que ho necessitaven. D’altra banda, s’han tramitat 15 ajudes contra la pobresa energètica. Pel que respecta a les Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEI) s’ha tramitat 5.600€ relacionats amb la subvenció que atorga la Generalitat i que s’han repartit entre 22 famílies de la localitat, així com s’ha concedit des de l’inici de l’estat d’alarma fins a la publicació d’aquestes ajudes de l’ens autonòmic 3.392€ repartits en 20 famílies. La suma de tot això suposa un total de 14.523,58 euros. Això significa que durant el mes de març 31 famílies van ser assistides tant amb compres com amb ajudes econòmiques, 48 durant el mes d’abril i 29 el mes de maig. D’altra banda, s’ha coordinat també el servei de lliurament a domicili de medicaments des de l’Hospital la Plana o l’Hospital Provincial per a aquells pacients amb tractaments crònics o oncològics.

L’alcaldessa ha volgut agrair “el tremend esforç que s’ha fet per part del personal de Serveis Socials de l’Ajuntament de les Alqueries, ja que ho han fet en les condicions que tots coneixem i posant tot de la seua part per a no desatendre a ningú en una situació tan complicada com la que hem viscut” i ha conclòs afegint que “continuarem treballant per reforçar aquest departament, ja que encara que sembla que la situació sanitària està més controlada, hem d’estar molt vigilants a la situació social que deixarà aquesta pandèmia. Des de l’equip de govern tenim a les persones en el centre de les nostres polítiques i posarem tot de la nostra part per a atendre a tota la ciutadania”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací