L’Ajuntament de Xilxes ha iniciat les obres del conducte d’aigua potable entre el nucli urbà i el marítim

667

Es tracta de la substitució de la canonada d’impulsió de la platja a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) 

Actualitat Diària

Xilxes iniciarà les obres per a la substitució de la canonada d’impulsió de la Platja de Xilxes a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) municipal i la renovació del proveïment d’aigua potable entre el nucli urbà i la platja amb el propòsit de minimitzar possibles avaries causades per l’antiguitat de les canonades i millorar el dia a dia de la ciutadania.

Aquest projecte consta de tres fases, en la primera d’elles s’iniciaran els treballs de canalització de les aigües fecals entre el nucli marítim i l’estació depuradora, una actuació valorada en 521.919 euros. Posteriorment, amb una inversió de 250.646 euros, es renovarà la canalització del proveïment d’aigua potable entre la platja i el poblat interior.

Per a això, es fa necessària l’expropiació temporal de parts de finques confrontants a les canalitzacions que s’utilitzaran durant les obres per a facilitar els treballs i maniobres amb maquinària. Finalitzades les obres es deixaran en l’estat inicial i retornaran als propietaris. Actualment s’està contactant amb tots els titulars afectats per a començar amb els treballs previsiblement en els pròxims mesos.

Així mateix, acabats els treballs de renovació de les canalitzacions l’Ajuntament de Xilxes estudiarà les diferents possibilitats per a la creació d’un carril bici entre el municipi amb el poblat marítim aprofitant l’espai del terreny aplanat durant les obres.

El consistori s’ha encarregat de la realització del projecte per a la canalització de l’aigua potable. La resta de les actuacions, amb un cost 772.565 euros, estan subvencionades al 100% per la Generalitat Valenciana. Els treballs de la canonada d’impulsió de la platja a la EDAR seran executats per l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) al costat de la Diputació de Castelló i els del conducte d’aigua potable per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica a través de la Direcció General de l’Aigua.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací