L’alumnat confinat dels menjadors escolars rebrà el seu menjar a casa

439

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha organitzat, junt amb les empreses que presten el servei de menjador escolar, un nou servei de menú per a emportar destinat a l’alumnat usuari del menjador escolar durant els dies que haja d’estar confinat a casa per motius de la COVID-19.

Les famílies de l’alumnat en situació de confinament podran recollir al centre educatiu el dinar per als seus fills i filles a partir de l’1 de desembre sense cap recàrrec sobre el preu establit o sobre la beca menjador. Igual que els plats que se serveixen al menjador escolar, en el cas que l’alumnat presente alguna al·lèrgia o intolerància alimentària, rebrà el menú per a emportar adientment elaborat i identificat.

El conseller Vicent Marzà destaca que “amb aquesta iniciativa fem un pas més en l’atenció integral a l’alumnat, ja que no només garantim l’assistència educativa a distància durant els dies de quarantena, sinó que també assegurem a les famílies usuàries del menjador escolar la possibilitat d’endur-se el dinar a casa”, i ha afegit: “Agraïm de nou la col·laboració dels equips directius dels centres educatius i de les empreses de menjador per a posar en marxa aquest programa, així com tot l’esforç exemplar que estan fent les comunitats educatives en aquest marc de pandèmia sanitària”.

Per a activar aquest servei, el primer dia de confinament del fill o filla, la família haurà d’informar el centre educatiu si desitja o no que se li facilite el menú per a emportar.

Les famílies, o aquelles persones en les quals deleguen, hauran d’arreplegar en el centre el menú tenint en compte una sèrie de mesures de prevenció i recomanacions bàsiques com garantir la distància de seguretat i les mesures de protecció adequades en el moment del lliurament del menú.

S’aconsella també a les famílies que preferentment no conserven aquests menjars per a consumir en dies posteriors, de la mateixa manera que no han de congelar-lo ni tampoc guardar-ne els sobrants. Així mateix, es recomana llavar-se les mans abans de procedir a l’obertura de l’envàs alimentari i, una vegada retirat el menjar, es recorda que l’envàs ha de depositar-se al contenidor de reciclatge adequat.

El menú per a endur consta de primer i segon plat, i postres, i se serveix en envasos d’un sol ús. El repartiment d’aquests menús, així com l’horari en què es durà a terme, l’organitzarà cada centre educatiu en coordinació amb l’empresa que presta el servei de menjador.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací