L’Ajuntament d’Alcora posa un termini de 45 dies als propietaris per a la neteja de solars i altres terrenys

666

Després es realitzarà una visita d’inspecció, i en el cas d’incompliment de l’ordre, s’iniciarà el pertinent expedient sancionador

Actualitat Diària

L’Alcora ha ordenat a tots els propietaris de solars i altres terrenys de naturalesa urbana la seua neteja. Per a l’execució d’aquests treballs, el consistori els concedeix un termini de 45 dies naturals, comptats a partir del 14 de setembre.

Samuel Falomir, alcalde de la localitat, ha assenyalat que “transcorregut aquest termini, l’Ajuntament efectuarà visita d’inspecció i, en cas d’incompliment de l’ordre, s’iniciarà el pertinent expedient sancionador, el qual pot donar lloc a la imposició de multes de fins a 3.000 euros”.

El primer edil ha explicat que l’ordenança municipal del servei de neteja viària, recollida i tractament de residus del municipi de l’Alcora, estableix que competeix als propietaris o comunitat de propietaris la neteja de solars i altres terrenys de naturalesa urbana de propietat privada.

En cas d’incompliment d’aquest deure, l’Ajuntament, prèvia ordre a la propietat, pot realitzar la neteja d’aquestes zones per execució subsidiària, independentment de les sancions que legalment procedisquen.

Falomir recorda, així, l’obligatorietat dels propietaris de mantindre aquests terrenys “en bon estat i en condicions de seguretat i salubritat”, destacant que l’incompliment de la normativa “genera greus problemes als veïns i veïnes, derivats de la brutícia, l’acumulació de mala herba, residus, etc., a més de deteriorar la imatge pública de l’entorn urbà”.

D’aquesta manera, l’alcalde ha conclòs posant l’accent en el fet que “es tracta d’una qüestió que afecta la col·lectivitat, a l’interés general i la qualitat de vida de tota la població”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací