L’Alcora celebra el Dia Internacional de la Dona amb un homenatge, conferències, col·loquis i tallers

1480

La localitat tambè acollirà el XVI concurs de fotografia dins de la programaciò del 8 de febrer fins al 5 d’abril

Actualitat Diària

L’Ajuntament de l’Alcora ha presentat aquest matí la programació municipal amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. La localitat acollirà una sèrie d’actes que es desenvoluparan des del 8 de febrer fins al 5 d’abril i que comptaran amb la col·laboració de la Fundació Isonomía i les Dones Progressistes de l’Alcora. S’ha preparat una “completa programació” que inclou un concurs de fotografia, un acte-homenatge, col·loquis, conferències i tallers.

En l’acte de presentació, el regidor d’Igualtat, Agustín Chiva, ha destacat la importància de celebrar i commemorar el Dia de la Dona amb actes dirigits a conscienciar i demandar la igualtat real en tots els àmbits, però a més, ha incidit que “aquesta ha de ser una reivindicació de caràcter permanent”.

Chiva ha recordat diferents accions que està desenvolupant el Consistori des de l’àrea d’Igualtat. Entre d’altres, l’any passat es va aprovar el primer Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Alcora, en l’última edició de les Festes del Crist es va habilitar un Punt Violeta per a oferir informació, previndre i conscienciar en contra d’accions sexistes i masclistes, s’estan organitzant campanyes per la igualtat i contra la violència de gènere, es realitzen tallers per tal d’informar i conscienciar sobre aquest tema als centres educatius, etc.

Els actes començaran amb la setzena edició del concurs de fotografia ‘Dia de la Dona’, que enguany té com a temàtica “Dona i Ciutat”. Aquest certamen reparteix un total de 1.100 €, repartits en els següents guardons: primer premi, 400 euros; segon premi, 300 euros; tercer premi, 200 euros; premi del públic, 200 euros. Totes les fotografies presentades estaran exposades al Museu de Ceràmica de l’Alcora del 8 al 24 de març.

D’altra banda, el 10 de març tindrà lloc l’acte-homenatge a la dona, un esdeveniment que s’ha recuperat en aquesta legislatura. Enguany les protagonistes seran les integrants de Les Espontànies, un grup de teatre format per al voltant de 20 dones que porta quasi tres dècades pujant-se a escena, entretenint, divertint i emocionant al públic amb les seues representacions. A més, totes les seues obres es realitzen amb fins solidaris, majoritàriament a benefici de Manos Unidas. L’esdeveniment, per al qual s’han preparat diverses sorpreses, se celebrarà a les 19 hores  al saló d’actes de l’Ajuntament.

El següent acte dins del programa de commemoració del Dia Internacional de la Dona serà la conferència ‘Homes per al segle XXI’ a càrrec d’Agustín Navalón Sánchez. Tindrà lloc el 13 de març, a les 20 hores, al saló d’actes de les noves dependències municipals.

El 20 de març se celebrarà un col·loqui sobre “Figures Ocultes: avançar en la igualtat real en l’àmbit laboral”. Es realitzarà a les 18 hores a les noves dependències municipals. Per últim, els i les  alumnes de quart d’ESO dels centres educatius de l’Alcora participaran en el taller ‘Enginyeres…per què no? el 5 d’abril.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací