Benlloch assumeix Hisenda i Innovació, Madrigal Economia, Samblás, Tradicions, Caravaca, Participació i Beteta, Educació 

L'alcalde de Vila-real dóna a conèixer l'organigrama, que inclou Cultura i Igualtat per a Royo i Agricultura i Sostenibilitat per a Chalmeta

1213

L’alcalde de Vila-real dóna a conèixer l’organigrama municipal, que inclou canvis com Cultura i Igualtat per a Royo i Chalmeta, Agricultura i Sostenibilitat i assegura que pretén guanyar en eficiència en la gestió amb menys regidories. Per altra reconeix que està obert a remodelacions i assegura que no hi ha canvis en les cares conegudes perquè el pressupost encara està en execució

Actualitat Diària/S.N.

L’alcalde de Vila-real recentment investit, José Benlloch, ha donat a conèixer aquest matí l’organigrama de l’Ajuntament, en el qual governa el PSPV-PSOE junt amb Unides-Podem, a banda de les noves incorporacions, els regidors que repeteixen continuaran en la majoria dels casos amb les àrees que encapçalaven per diversos motius, segons el primer edil. “El pressupost de l’exercici 2019 està encara en execució, per tant no tindria sentit llevar la responsabilitat a qui el coneix perfectament els projectes de la seua àrea i els ha impulsat. A més, és més que evident que aquest equip de govern ha obtingut l’aval de la ciutadania amb el 47% dels vots de l’electoral, aleshores, allò just és que continuen”. Per altra banda, Benlloch no ha dubtat en reconèixer que les noves responsabilitats estan subjectes a modificacions, “tant en set dies, un mes o sis, ja que com sabem no tinc problema en fer aquests tipus de remodelacions en benefici de la ciutat”.

El govern municipal descansarà sobre quatre grans àrees de coordinació i 17 regidories, reduint significativament el nombre de delegacions respecte a la passada legislatura per a guanyar en agilitat i eficàcia. El nou executiu local, del qual formaran part, a més del primer edil, 12 regidors socialistes i l’edil d’Unides Podem. Aquesta estructura, defensa Benlloch, està enfocada a agilitar i millorar la gestió, a més de consolidar el projecte estratègic de ciutat, basat en les marques de ciutat.

Més eficiència en la gestió amb menys regidories

Així, Benlloch, a més de ser alcalde, assumirà Hisenda i Innovació. “Conec de primera mà tots els problemes urbanístics de la ciutat que podem posar en perill els nostres comptes, el cas PIAF a més dels retards en els pagaments a proveïdors que patim, aleshores, crec que seré capaç d’assumir aquests reptes. Per altra banda, sóc president de la Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores i forme part de la Xarxa Innpulso, així que crec que sóc la persona indicada i com que no hi hauré de dedicar temps a altres administracions, em dedicaré al cent per cent a Vila-real”.

Silvia Gómez assumirà la primera tinença d’alcaldia, serà coordinadora general i portarà Seguretat Ciutadana i Trànsit, que inclou els departaments de Sanitat, Protecció Civil i Agència de Mediació, i s’eliminarà Sanitat, ja que l’Ajuntament no té competències. “Encara així se seguirà ocupant d’un projecte tan important com és el Centre Lluís Alcanyís”.

Emilio Obiol, segon tinent d’alcaldia, seguirà amb Territori, qu inclou els departaments de Patrimoni, Mobilitat, Urbanisme, Oficina Tècnica i de Gestió Urbanística, Activitats i Disciplina i Agència Local d’Habitatge).

Francisco Valverde, tercer tinent d’alcaldia, seguirà amb Serveis Públics, però amb més responsabilitat, ja que neteja, Informàtica, manteniment del Termet i Tics s’incorporen a SPV. 

Rosario Royo, com a quarta tinent d’alcaldia, serà responsable d’Igualtat, Cementeri i Cultura i s’extrau d’aquesta última Arxiu Municipal. Desapareix l’àrea de Termet, ja que el seu manteniment estarà centralitzat a SPV.

Jesús Madrigal, que és regidor per primera vegada, serà quint tinent d’alcaldia i encapçalarà Economia i Comerç.

José Ramón Ventura Chalmeta, únic edil de la formació Unides Podem i que se suma també per primera vegada, serà sext tinent d’alcaldia i portarà Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Medi Ambient.

Javier Serralvo, seté tinent d’alcaldia, seguirà com a portaveu de l’equip de govern i dirigirà Esports i Salut.

Anna Vicens, huitena tinent d’alcaldia, encapçalarà Joventut i Administració Local i aquesta última inclourà Comunicació i Contratacció i Governació. 

Una altra de les incorporacions, Noelia Samblás, portarà Normalització Lingüística, Tradicions, Relacions Institucionals, Arxiu Municipal i Ermita.

Miriam Caravaca, també novetat en l’Ajuntament com a edil, dirigirà Participació Ciutadana i Proximitat.

Álvaro Escorihuela continua amb Serveis Socials, que inclou Cooperació, Família, Majors i Infància i assumirà Recursos Humans. 

Diego Vila seguirà amb Festes, Turisme i Congressos i per últim, altra de les novetats, Aida Beteta, serà regidora d’Educació i Universitats i adjunta a Esports.

Les 17 delegacions de govern s’emmarcaran en dues grans àrees de coordinació: àrea de govern ciutat, coordinada per Silvia Gómez, i àrea de govern poble, que dirigirà Jesús Madrigal, amb l’objectiu de mantindre i reforçar “la dicotomia poble gran-ciutat xicoteta que caracteritza Vila-real i que s’ha constituït com una de les nostres principals fortaleses”, defensa Benlloch. A més, es mantenen les àrees de coordinació d’Oportunitats (Emilio M. Obiol) i Persones (Francisco Valverde) que englobaran les diferents comissions informatives en les quals s’estructura el consistori, a les quals s’afegirà una nova comissió per a donar cabuda a totes les mocions polítiques que suposen instar a altres administracions.

L’estructura institucional de tota la casa encara s’està dissenyant i pel que fa als assesors i les retribucions, Benlloch explica que tots els sous estaran per sota el seu, que són 3.300 euros, que no va a variar, i dependrà del grau de responsabilitat, la dedicació, si hi ha càrrec de portaveu o tinença d’alcaldia i afig que només pot haver-hi quinze regidors en règim d’exclusivitat. “Silvia Gómez s’està reunint amb tots els partits aquests dies per a ultimar aquests detalls i segurament aviat hi haurà un acord però com no haviem previst que hi hauria sis partits en el ple, “. Així mateix, pel que respecta als secretaris de grup, assegura que els partits que tinguen dos regidors podran tindre un, i els que tinguen sols un edil, se’ls consignarà una quantia econòmica perquè contracten a una persona per hores. L’alcalde ha assegurat que per llei poden haver-hi fins a dotze assesors i si sumem a la persona de protocol, al president de la Junta de Festes, als assesors de grup i al personal de premsa, “al PSOE ens queden molt poques persones tenint catorze regidors front a altres que només tenen dos”, ha explicat. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací