Turisme impulsa festivals i activitats esportives i culturals amb impacte internacional

609

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha publicat aquest dimecres en el DOGV la concessió d’ajudes dels programes dirigits a impulsar activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional, i de l’impuls a activitats musicals d’impacte turístic, destinats tots dos a la millora de la competitivitat dels serveis i productes turístics de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat l’increment considerable experimentat en aquests anys en la quantia econòmica que es destina a aquests esdeveniments i que “aquestes ajudes tenen com a objectiu impulsar la creació d’experiències turístiques singulars i la desestacionalització de l’activitat turística”.

En aquest sentit, ha subratllat que la intenció de Turisme és “contribuir, al costat de les empreses del sector, a l’impuls d’un turisme sostenible, responsable, inclusiu i innovador”, al mateix temps que ha incidit que “això ens permet desenvolupar productes de caràcter cultural que ens concedeixen major diferenciació per a aconseguir nous públics”.

El DOGV ha publicat la resolució de la concessió d’ajudes dels programes 2 i 4 de la convocatòria d’ajudes dirigides a les empreses del sector turístic.

En concret, per al programa 2 de ‘Suport a les activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional’, Turisme Comunitat Valenciana ha concedit un total de 289.049,88 euros a onze projectes d’activitats esportives i culturals.

Així, rebran subvenció els projectes XII Va salar Nàutic Dénia; Costa Blanca Cup 2019; el Centri de Cultura Tradicional-Museu Escolar de Puçol; el 16 Festival Internacional de Cinema d’Alacant; el projecte Penyagolosa Trails 2019; València Boat Xou; la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana pel projecte Mediterrània Triatló; l’Associació Prociclisme per la 70a Volta a la Comunitat Valenciana; la Federació de Hoquei de la CV per València Hoquei Sèries Final 2019; el Club Ciclista Escapada per la Setmana Ciclista Valenciana Volta Comunitat Valenciana Dons; i l’Associació Cultural COTIF pel Torneig Internacional Sub 20 L’Alcúdia.

Prop de 700.000 euros per a 21 festivals musicals

El DOGV també ha publicat la resolució del programa de ‘Impuls a les activitats musicals d’impacte turístic’. Aquest programa comptava amb una consignació inicial de 700.000 euros i finalment s’han concedit 692.112,13 euros a 21 projectes.

En concret, s’ha concedit ajuda als següents festivals musicals de les tres províncies de la Comunitat Valenciana: Montgorock Xàbia Festival; Reggaeton Beach Festival Benidorm; Fuzzville Festival (Benidorm); Spring Festival (Alacant); Low Festival; New Ibèria Festival; International Dub Gathering; Visor Fest 2019; Festival Dies de Camp 2019-Montanejos; Rototom Sunsplash; Sant Sant Festival; Singin’in The Cavi; Benicàssim Electrònic Festival BEF; Festival Internacional de Benicàssim; Arenal Sound 2019; Love the 90s 2019; Music Port Fest; 90’s Homenatge a la Ruta; Festival IBOGA 2019; Els Arts 2019 i Medusa Festival.

Francesc Colomer ha recordat que “un dels objectius del Consell, a través de les marques Mediterranew Fest i Mediterranew Musix, és unificar l’estratègia de festivals amb l’administració, perquè contribueixen a l’impuls turístic de la Comunitat Valenciana”. En aquesta línia, ha ressaltat que “els festivals ens internacionalitzen, generen indústria cultural i prestigi”.

A més, Colomer ha posat l’accent en la necessitat de donar suport “a iniciatives que afavoreixin la generació de nous fluxos turístics cap a la nostra destinació i el posicionament de la Comunitat Valenciana en nous segments de demanda turística”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací