Castelló alcançarà el 85% de l’ocupació turistica en juliol i prepara un estiu de rècord

627

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló preveu una ocupació turística de el 85 i el 90 en els establiments de costa per a el mes vinent de juliol. L’aposta estratègica del Govern Provincial pel turisme com a sector generador d’oportunitats d’ocupació i riquesa als pobles contribuirà a millorar els registres de la pròxima campanya estival.

En el cas de l’interior, i com és habitual, l’ocupació prevista per a el mes vinent se situa entorn del 55-60%. Així ho confirma la informació recollida pel Patronat Provincial de Turisme de les principals empreses provincials del sector.

El vicepresident de la Diputació i diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “tots els indicadors que anem tenint d’aquest any apunten al fet que 2019 serà un bon exercici per al nostre turisme i, per tant, per a l’ocupació en aquest sector. De moment, en els primers mesos de l’any, fins a abril s’ha augmentat en un 1% els viatgers, amb 319.763, i el que és si cap més important, també han augmentat les pernoctacions un 3,66%, amb un total de 887.530, la qual cosa ens indica que hi ha més despesa per part del turista que visita els municipis de la província Castelló”.

Cal assenyalar que el principal mercat emissor de turistes a la província continua sent el nacional, amb les comunitats de Madrid, Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc com a principals emissores de visitants als nostres municipis. Quant a mercats estrangers el francès és el primer mercat emissor de turistes a la província. És destacable a més que durant els quatre primers mesos de l’any el turisme estranger ha augmentat a la província, amb un 4,25% més de visitants i un 6,73% més de pernoctacions.

En aquest sentit, Martínez ha explicat que “el turisme de proximitat, amb el turista nacional i francès, continua sent el majoritari per al nostre sector durant aquests mesos. És per això que en el nostre Pla de Màrqueting Turístic continua prevalent el posicionament de Castelló com a destinació de sol i platja, turisme rural i natural, esportiu i els diferents productes turístics de la província entre el mercat nacional. Amb això, responem a les peticions que ens fa el sector i els municipis, amb els qui mantenim una comunicació constant a través especialment del Patronat Provincial de Turisme”.

Quant a les sensacions traslladades pels empresaris turístics per a aquest pròxim estiu, des del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació es destaca que les sensacions són bones quant a reserves, però que també és cert que serà un any complicat quant a la competència i a la volatilitat del mercat, amb la qual cosa dependrà el nivell de reserves del factor de reserva d’última hora.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací