L’Ajuntament de Nules sol·licita a Costes, mitjançant una Declaració Institucional, la regeneració de les platges

1483

El ple també aprova demanar a la Conselleria d’Educació l’adhesió  al Pla Edificant per poder millorar els centres educatius

Actualitat Diària

El Ple de l’Ajuntament de Nules ha aprovat una Declaració Institucional on se sol·licita a Costes la defensa i la regeneració de les Platges de Nules. L’alcalde de Nules, David García, manifesta que no només Nules sofreix el mal estat de les costes: “Com ara, la zona sud de la província que va des de Borriana al port de Sagunt”. A més a més, l’Ajuntament de Nules també ha aprovat sol·licitar a la Conselleria d’Educació l’adhesió al Pla Edificant per a portar a terme actuacions de millora en diferents centres educatius de la població. Els centres que rebrien aquest incentiu serien l’IES Gilabert de Centelles, el CEIP Nou Pedro Alcázar i el Centre de Formació de Persones Adultes (FPA) de Nules.

ple nules

“Nules s’està quedant sense platja i exigim inversions i actuacions urgents, a més d’una planificació per al conjunt del litoral sud de la província de Castelló”, explica l’alcalde i afegeix que en aquest tema “tots els grups municipals estem treballant en la mateixa línia”. 

Des del punt de vista educatiu, també s’hi ha acceptat la proposta de delegació de competències de la Conselleria d’Educació en l’Ajuntament. Aquesta acció s’hi ha aprovat per poder realitzar els tràmits corresponents i tirar endavant les obres de millora del CEIP Cervantes per un import de 563.908,18 euros emmarcades en el Pla Edificant.

L’alcalde de Nules assegura que els seus col·legis tenen moltes “necessitats existents”, i per això, Nules es va adherir l’any passat al Pla Edificant impulsat per la Conselleria d’Educació. Totes les actuacions aprovades estaran subvencionades al cent per cent per la Conselleria i està previst que s’executen al llarg dels anys 2019 i 2020. “Per tant, gràcies a aquesta iniciativa es podran millorar les instal·lacions educatives de Nules”, matisa García.

Un altre punt important que s’ha aprovat en aquesta sessió plenària ha sigut el Pla Econòmic i Financer de l’Ajuntament de Nules per a les anualitats 2019 i 2020. “Aquest és un document molt important perquè l’Ajuntament  complisca les seues obligacions  amb Hisenda“, assegura l’alcalde.

A més a més, l’alcalde mostra com ha sigut la votació: “Hem tingut el suport dels grups municipals Més Nules i PP, i l’abstenció del PSOE, que ens ha permés la seua aprovació”.

En aquesta sessió plenaria també s’hi ha aprovat la modificació del Conveni Col·lectiu de Personal Laboral i l’Acord de Funcionaris de l’Ajuntament de Nules. En aquesta modificació,  es preveuen primes per a la jubilació anticipada dels llocs públics, incloent-hi el col·lectiu de la Policia Local.

Nules ha aprovat una declaració institucional que demana al Ministeri de l’Interior la inclusió de la remodelació de la caserna de la Guàrdia Civil en els pressuposts de l’any 2020. “Es tracta d’una moció de Centrats en Nules a la qual s’han adherit la resta de grups municipals“, comenta David García.

Finalment, l’Ajuntament de Nules s’hi ha compromés a prendre mesures contra el canvi climàtic. Per altra banda, l’Ajuntament ha realitzat un acord amb  l’Associació Local de Llauradors de Nules per mostrar la seua repulsa a l’acord comercial entre la Unió Europea i Mercosur.  Per aquesta raó, demanen al Govern central que no ratifique aquest acord comercial per ser perjudicial per a la citricultura.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací