Tot preparat per a la celebració del VI Festival Música 775 Vilafranca els dies 2, 3 i 4 d’agost

821

L’han presentada aquest matí la diputada de Cultura, Ruth Sanz, i l’alcaldessa de la localitat, Silvia Colom

Actualitat Diària

Els pròxims dies 2, 3 i 4 d’agost se celebrara a Vilafranca la sisena edició del Festival Música 775 Vilafranca que organitza l’Ajuntament de la localitat i que compta amb el suport de la Diputació de Castelló. Es tracta d’un certamen que ja està plenament consolidat i que segons el seu director artístic, Pere Pau Carrascosa, “enguany viurà la seua edició més eclèctica i de major qualitat, en la qual tots els músics seran de la Comunitat Valenciana”.

La presentació ha sigut a càrrec de la Diputada Provincial de Cultura, Ruth Sanz, i l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom. La diputada ha destacat “el meritori esforç que realitza l’Ajuntament per a organitzar un festival d’aquestes dimensions i de tanta qualitat”, que en la seua opinió, “suposa una clara aposta per la cultura amb majúscules”. Un treball que “ha sigut reconegut per la Conselleria de Cultura que ha triat a Vilafranca com a Capitalitat Cultural de la Comunitat Valenciana”. Sanz ha acabat la seua intervenció dient que la Diputació de Castelló continuarà recolzant aquesta iniciativa en els pròxims anys.

Per part seua, l’alcaldessa, Silvia Colom, ha destacat que la qualitat del festival va creixent any rere any i que “en la present edició tots els músics que actuaran seran valencians, entre ells, les joves promeses locals, Marc Monfort i Cecilia Tena”. També ha manifestat que la celebració de l’esdeveniment és molt important “perquè actua com a motor de dinamització social, turística i econòmica”.

El programa començarà a les 19.00 hores del divendres 2 d’agost en el saló gòtic de l’Ajuntament amb l’actuació del Grup London, format per Marc Monfort i Cecilia Tena, que toquen la flauta, i el violoncel•lista Carlos Vila. Interpretaran obres de Bach, Haydn, Bernstein i Piazzolla.

El dissabte 3 d’agost a les 11.00 hores, a la Casa de la Cultura, Marc Monfort amb la flauta i Luis Arias amb el piano interpretaran obres de Bach, Poulenc i Nielsen.

Per a aqueix mateix dia, dissabte 3 agost, està anunciat a les 19.00 hores a la Casa de la Cultura el programa de música contemporània Territoris sonors del segle XXI – Ensemble Vertex-Contenidor#*VLC. Posterioment, a partir de les 23.00 hores actuarà en la plaça de l’Església el cantautor Jonatan Penalba.

El diumenge 4 d’agost es realitzarà un homenatge al millor saxofonista espanyol de la història, Pedro Iturralde, amb motiu del seu 90 aniversari. Serà a les 12.00 hores a la Casa de la Cultura, amb Jesús María Gómez i Joaquín Franco al piano i Vicente Benavent al saxafon.

La clausura es realitzarà a les 18.00 hores en els Coves del Forcall amb l’actuació de Douces Melodies i De soprano i arpa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací