L’Ajuntament d’Almassora i Facsa eliminaran el fibrociment de la xarxa d’aigua aprofitan les obres del carrer Sant Lluís

889

Aprofitarà la intervenció per a renovar el sistema i millorar la pressió de l’aigua

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora i l’empresa Facsa, concessionària del servei d’aigua potable i clavegueram, aprofitaran les obres del carrer Sant Lluís per a renovar la xarxa de proveïment i eliminar el fibrociment de les instal·lacions. Així ho ha anunciat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, davant la pròxima reforma d’aquest vial amb càrrec als pressupostos de la Diputació Provincial.

Segons ha indicat aquesta part, els treballs de millora, emmarcats en el projecte de remodelació integral previst en la zona, contemplen la substitució de les degradades canonades de fibrociment per 560 metres de conduccions de polietilé, així com la instal·lació de 56 escomeses domiciliàries, 14 vàlvules de composta de seient elàstic i 12 boques de reg.

D’aquesta forma, la signatura reduirà les fugides i millorarà la pressió de l’aigua. “La nostra intenció és aprofitar les obres de remodelació del carrer Sant Lluís per a modernitzar el sistema, que està totalment obsolet en aquesta zona, i evitar que en el futur hàgem d’obrir noves rases, amb els costos econòmics i molèsties al veïnat que sempre genera aquest tipus de treballs”, ha incidit Trenco.

En aquest sentit, la responsable d’explotació de Facsa a Almassora, Patricia Agrasar, ha assenyalat que “gràcies a la renovació de les antigues conduccions evitarem corts de servei davant possibles avaries i millorarem sensiblement la infraestructura d’aigua potable de la localitat”. La intervenció afectarà la totalitat de l’obra de reforma del carrer, prevista des de l’encreuament amb José Ortiz fins al carrer Santa Quitèria.

Cal recordar que el projecte de Sant Lluís, adjudicat a l’empresa castellonenca Latra 2010, té un cost de 109.985 euros que finançarà íntegrament la Diputació de Castelló per a posar en valor aquest cèntric vial. Les voreres estretes i deteriorades, que en l’actualitat incompleixen la normativa d’accessibilitat, donaran lloc a altres més espaioses que incorporaran l’arbratge que van reclamar els veïns per a garantir la visibilitat i evitar que les voreres s’embruten amb resina o fruits procedents d’altres espècies d’arbres.

A més de la intervenció en la xarxa d’aigua d’aquesta zona, l’empresa Facsa invertirà 193.600 euros a Almassora al llarg de 2019. Es tracta d’obres per a millorar el servei en domicilis i la qualitat de l’aigua, a més d’eliminar el fibrociment de les instal·lacions per canonades modernes de polietilé que milloren la capacitat del transport.

Les inversions recollides enguany es refereixen a la substitució de la bomba del pou de Tellado, les casetes de cloració, la reparació del depòsit de Rambla, la instal·lació de mesuradors de clor en continu, la remodelació de la xarxa d’aigua potable al carrer Puríssim i les obres en Sant Crist i Caritat per a la retira de fibrociment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací