Promoció rural amb la Inauguració del Centre d’Interpretació ‘Ruta dels Molins’ en Llucena

1045

“Sumem nous arguments per a viure i gaudir d’una província única i que revertisca en més riquesa per als pobles”

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló incorpora el nou Centre d’Interpretació i Promoció Turística de la Ruta dels Molins de Llucena al seu impuls de creació de productes turístics d’acord al turisme d’experiències que promou a la província. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha conegut aquest nou producte turístic, un dels 28 que el Govern Provincial ha creat amb la seua inversió de 1,7 milions d’euros a Inversions Turístiques Financerament Sostenibles. Amb això, el Govern Provincial enriqueix el catàleg del turisme d’experiències que impulsa en tot el territori amb la condició de generar noves oportunitats als pobles a través de la cura, recuperació i posada en valor de recursos patrimonials naturals i culturals.

Acompanyat per l’alcalde de Lucena, David Monferrer, el president Moliner ha assegurat que “aquesta actuació es dirigeix a posar en valor els recursos turístics que tenim a la província per a convertir-los en productes atractius per al visitants, rendibles i capaços d’oferir una experiència única. Feia falta que el patrimoni que els d’ací coneixíem fórem capaços de presentar-lo en un format que la gent poguera consumir-lo. Amb aquest Centre sumem més arguments per a viure i gaudir d’una província única i que això revertisca en més riquesa per als pobles”.

Així, el nou Centre d’Interpretació i Promoció Turística de la Ruta dels Molins de Llucena ofereix al visitant una atractiva exposició amb grans panells gràfics que guien al visitant en el seu recorregut per a endinsar-se en el ric patrimoni natural i cultural d’aquesta atractiva ruta del municipi.

Amb huit eixos temàtics (l’home i l’aigua, el llegat islàmic, molins i batanes, l’oliva i l’oli, els cereals i el pa, arquitectura rural, el bosc de ribera, i el turisme de muntanya) l’execució d’aquest projecte ha suposat l’obertura d’aquestes instal·lacions al visitant, enriquint l’oferta turística del municipi.

La Diputació finança el 100% d’aquesta actuació amb una inversió de 29.239 euros.

Els millors projectes turístics en huit línies d’actuació

Cal assenyalar que aquesta línia de subvencions de la Diputació persegueix impulsar els millors projectes turístics en huit línies d’actuació: creació de producte turístic; gestió del patrimoni; obres per a la prehomologación de senderes municipals; obres per a la realització, millora i senyalització de carrils bici; obres per a la realització, millora i senyalització de centres de bicicleta d’alta muntanya BTT i itineraris municipals; condicionament d’accessos i entorns al voltant de monuments declarats BIC, paratges naturals, arbre monumental, conjunt històric artístic o Béns de Rellevància Local; obres per a la realització, millora d’accessos i senyalització de recintes de festivals de música i senyalització indicativa i/o direccional dels recursos turístics del municipi.

L’Administració que més inverteix en el turisme de Castelló

Amb un pressupost rècord de 5.511.149,74 euros, el Govern Provincial donarà un altre empenyiment decisiu al turisme provincial enguany, plasmant en aquests comptes de rècord la seua prioritat pel desenvolupament turístic com a generador de noves oportunitats als pobles, en haver augmentat la seua inversió un 106% en els últims set anys i consolidant-se com l’Administració que més inverteix en el turisme de la província de Castelló.

“Es tracta d’una nova inversió del Govern Provincial pel municipalisme, per millorar la competitivitat turística i per les oportunitats de futur. Perquè aquesta terra no pot créixer amb taxes, sinó amb inversions que ens ajuden a estar més preparats per a generar major riquesa”, ha explicat el president, qui ha incidit que “es tracta d’impulsar la màxima competitivitat del sector transformant els nostres recursos en productes turístics”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací