Més de 50 curtmetratges es presenten a la III edició del festival de Nules que tindrà lloc aquest cap de setmana

929

La tercera edició del FesOh!Curt Festival de Curtmetratges tindrà lloc al Teatre Alcázar

Actualitat Diària

La tercera edició del FesOh!Curt Festival de Curtmetratges de Nules tindrà lloc aquest cap de setmana al Teatre Alcázar de Nules, en concret els dies 8, 9 i 10 de febrer. Precisament, hui s’ha fet la presentació d’aquest festival en un acte que ha comptat amb la presència de la regidora de Joventut, Rosa Ventura; de Julian Clausín, membre de l’Associació Cultural La Corretjola, i de Manuel Carceller, portaveu de la Plataforma per la Llengua.

“En tan sols tres anys aquest festival és ja un referent, no obstant això des de l’Ajuntament es vol contribuir al foment de l’ús del valencià a través de l’elaboració de curtmetratges i des de la Regidoria de Cultura es dona suport a aquest projecte que està impulsat i coordinat per l’Associació Cultural La Corretjola”, comenta la regidora Rosa Ventura.

Nules, festival curtmetratges

En la present edició s’han presentat més de 50 curtmetratges i se n’han classificat per a la selecció oficial del festival un total de 23, molts dels quals rodats a Nules i a la província de Castelló, entre aquests el curtmetratge “9 pasos” nominat als Goya com a millor curtmetratge en el qual participa l’actor de Nules, Jordi Ballester.

Des de l’associació cultural organitzadora, la Corretjola, es destaca l’alta participació “cada any creix tant la participació com la qualitat dels curtmetratges que s’hi presenten, així en l’anterior edició ja vam ampliar la duració del festival de dos a tres dies i enguany augmentem els minuts de projecció de cadascuna de les jornades. També comptem amb noves col·laboracions com la Caixa Rural Sant Josep de Nules, Adernats i Vins i Caves de Nulles”, explica Julian Clausín.

Els membres del jurat d’aquesta tercera edició han sigut Miguel Emo, Emilia Bolinches, Xavi Manzanet, i les periodistes locals Lola Oliver i Mónica Mira, que a més són els que escolliran, dels 23 curtmetratges que es projectaran, els guanyadors de cada categoria: premi al millor curtmetratge, dotat amb 800 euros; premi al millor curtmetratge rodat a Nules, amb 500 euros; premi al millor curtmetratge en altres llengües, amb una dotació de 500 euros; premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló, de 300 euros; premi de 200 euros al millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys, i el premi al millor curtmetratge vot del públic, dotat amb 100 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací