La Jove Orquestra de la Generalitat protagonitza el documental ‘Batega’

517

Actualitat Diària

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana protagonitza el documental ‘Batega’, una producció de TV-On que serà estrenat el pròxim 7 de desembre a les 20.30 hores al Teatre Principal de València en el marc del festival Cinema Jove.

‘Batega’, dirigida per Andreu Garcia, és una pel·lícula documental produïda per iniciativa de TV-On que se submergeix en el cor de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana per mostrar la part personal de quatre dels seus músics i l’exigència d’aprendre a sentir i tocar junts i sonar com un únic batec.

El documental fa el seguiment de la Jove Orquestra de la Generalitat durant les trobades d’estiu 2018 i d’hivern, primavera i estiu 2019. En aquestes trobades, participaren un total de 163 músics membres de la JOGV. En la trobada d’hivern 2019 es va fer una col·laboració amb el Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts, amb un plantejament escènic i amb cantants lírics, mentre que en la trobada d’estiu 2019, la col·laboració va ser amb un grup de joves ballarins dirigits per la coreògrafa Asun Noales, que van interpretar ‘La consagració de la primavera’ de Stravinsky, a més d’una encarregada al compositor actual de la JOGV, Marc Garcia Vitoria, que era també un ballet.

El documental tracta la vida ‘exterior’ de quatre membres de la Jove Orquestra: el contrabaixista Tarek Tebsemani, la violinista Paula Lorenzo Mancha i el trompetista Pedro José Cases Sánchez, a més de la directora assistent actual, Júlia Cruz Carceller.

A més dels músics protagonistes, algunes de les persones entrevistades per al documental són Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC Manuel Galduf, director musical i pedagògic de la JOGV del 1999 al 2017; Pablo Rus Broseta, director artístic i musical de la JOGV des de 2018 i fins a l’actualitat; Hilari García Gázquer, director invitat a la trobada d’hivern del 2019; Pilar Vaño, directora assistent del 1999 al 2002; Beatriz Fernández Aucejo, directora assistent del 2010 al 2013; César Cano, compositor resident del 2000 al 2002; Francisco Coll, compositor resident del 2011 al 2012; Marc Garcia Vitoria, compositor resident; i Rosa Cardós, secretària tècnica de la JOGV, entre altres.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací