La Generalitat declara Festa d’Interés Turístic Local la Romeria a Les Santes de Cabanes

781

Actualitat Diària

La Generalitat Valenciana ha declarat Festa d’Interés Turístic Local la Romeria a Les Santes de Cabanes. Així apareix publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) del 2 de desembre de 2019.

D’aquesta manera la celebració queda inscrita en el registre especial de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interés turístic de la Comunitat Valenciana.

Si bé l’Ajuntament ja era coneixedor de la resolució, la publicació “suposa un reconeixement a l’esforç que hem realitzat durant els últims mesos per a aconseguir aquesta distinció”, ha apuntat l’alcaldessa del municipi, Virginia Martí.

L’equip de Govern juntament amb els tècnics del consistori, veïns, veïnes i entitats del municipi, han treballat durant els últims set mesos en el projecte que ha servit per a aconseguir la declaració.

Des del consistori s’ha apuntat que “amb aquesta declaració es posa en relleu el valor d’una de les celebracions més arrelades en la localitat, amb un component sentimental molt especial per a tots els veïns i veïnes”.

La peregrinació en romeria fins a l’ermita de Les Santes dins de les festes del Bon Succés és un dels dies més especials en les celebracions patronals.

Ttres nous treballadors

L’Ajuntament de Cabanes ha incorporat a tres nous treballadors gràcies a les ajudes percebudes dins dels programes d’ocupació de Labora de la Generalitat Valenciana.

Dins de les ajudes EMCORP s’ha incorporat Nelia Escuriola en el departament d’informàtica. Prestarà els seus serveis durant huit mesos.

Miguel Domínguez i Cristina Fernandez s’han sumat a l’àrea d’administració amb un contracte d’un any, dins del programa EMCUJU.

Rutes teatralitzades i rutes a Les Santes i el Bartolo en el pont de Cabanes

L’Oficina de Turisme de Cabanes ha programat múltiples activitats per a tots els veïns, veïnes i visitants que vulguen gaudir del pont en la localitat. Recorreguts teatralitzats, senderisme i visites guiades formen part d’una àmplia oferta.

El divendres dia 6 a les 12h, des de la Plaça dels Hostals, es podrà seguir la ruta teatralitzada que portarà als assistents a conéixer la història medieval de Cabanes. Un recorregut pels palaus, l’antiga presó i l’església a través dels personatges que van protagonitzar els episodis més destacats del passat de la lojalitet. ACTIVITATS PONT DE DESEMBRE

Per als amants del senderisme s’ha programat una ruta a Les Santes i El Bartolo amb un recorregut circular de 10 quilòmetres que portarà als caminants fins al cim més emblemàtic del Desert de les Palmes. Naturalesa, camins frondosos i vistes increïbles són només alguns dels atractius de la proposta.

Cadascuna de les propostes tindrà un preu de 3€ per a adults i de 1,5€ per a xiquets entre 7 i 12 anys. Els menors de 7 anys no paguen.

-Ruta pel nucli antic

A més, cal recordar que, com cada diumenge, a les 12.30h tindrà lloc el recorregut guiat pel nucli antic de Cabanes. El preu serà de 1,5 euros per persona.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací