La Diputació de Castelló destina més de 9 milions d’euros en la recuperació de patrimoni des de 2011

La recuperació patrimonial com a oportunitat de desenvolupament centralitza els actes programats amb motiu del Dia d'Europa

1105

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló ha invertit un total de 9.143.696 euros en la recuperació de patrimoni com a generador de noves oportunitats de desenvolupament per als municipis de la província des de 2011. Avui, amb motiu del Dia d’Europa i coincidint amb la Declaració de 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural, la Diputació Provincial ha acollit una jornada nacional d’experts que ha versat precisament sobre ‘La recuperació del patrimoni com a valor per al desenvolupament del territori’.

El president provincial, Javier Moliner, ha desvetlat aquesta xifra d’inversió que materialitza “el compromís del Govern Provincial per vertebrar iniciatives que no arriben solament per a traure llustre als nostres recursos materials i immaterials, sinó per a convertir-los en productes turístics i culturals que oferisquen experiències úniques i que siguen capaces de sumar valor a la nostra terra i generar riquesa en els nostres pobles. Perquè aquest serà precisament el millor aval per a conservar-los”.

Un compromís que el president ha exemplificat afirmant que “un castell tancat i abandonat no suma valor ni genera riquesa. No obstant açò, un castell cuidat i capaç d’oferir una experiència única al visitant entorn de la seua història, a la llegenda i les seues batalles pot arribar a convertir-se en la segona fortalesa més visitada d’Espanya, després de la Alhambrade Granada, amb més de 300.000 visitants a l’any i un milió d’euros d’ingressos en taquilla, actuant de focus de tracció para milers de visitants a la nostra província. Aqueix element patrimonial perdurarà sempre”.

Per tot açò, el president provincial ha anunciat que la Diputació seguirà apostant per invertir en la recuperació de patrimoni, amb la continuïtat d’aquesta inversió de més de nou milions d’euros que han anat destinats a projectes repartits per tota la província, des de restauració de béns immobles i recuperació de peces artístiques de primer ordre fins a l’actuació sobre més de 20 jaciments arqueològics en tota la província.

“És fonamental que interpretem que aqueix patrimoni en si mateix, o som capaços de posar-ho en valor al servei d’un producte turístic o, directament està condemnat a l’oblit, a l’abandó i possiblement a la pèrdua d’aqueix patrimoni”, ha afirmat Moliner.

En la jornada organitzada per la Diputació han participat entitats referents en l’impuls de la recuperació patrimonial com a oportunitat de desenvolupament com són el Museu del Prado, el Museu Arqueològic Nacional o la Diputació de Guadalajara amb el treball desenvolupat a través de ‘Viatge a la Alcarria’. També s’han donat a conèixer treballs de la Diputació que es posicionen com a referents en els seus àmbits, com el Pla Director del Castell de Peníscola, els guardons literaris Lletres del Mediterrani.

Visualitzar el compromís europeista en el Dia d’Europa

La Diputació de Castelló ha constatat el seu compromís europeista amb una intensa programació d’activitats dirigides a fer de la commemoració avui del Dia d’Europa una nova oportunitat per a visibilizar totes les oportunitats que poden arribar de la Unió Europea a través dels serveis que ofereix la Diputació.

La Diputació de Castelló treballa diàriament des del seu Servei de Promoció Econòmica per acostar els recursos de la Unió Europea a la província per a seguir generant noves oportunitats de desenvolupament, especialment pel que fa a l’impuls a de projectes empresarials i iniciatives emprenedores.

Com a fites més destacables en la seua labor recent, cal assenyalar l’engegada de l’Observatori Europeu de Finançament, una innovadora eina que a manera de gran cercador permet seleccionar, filtrar i reunir tots els fons europeus de finaciación de forma personalitzada a empreses, ajuntaments, fundacions, universitats i altres entitats de la província de Castelló.

Amb aquesta nova plataforma online, el Govern Provincial amplia la seua labor europeista amb els serveis informatius que ha ofereix a través de l’oficina Europe Direct com a finestra directa d’informació a tots els recursos que genera la Unió Europea.

Exposició i espot sobre l’Any Europeu del Patrimoni Cultural

La posada en valor del patrimoni provincial com a oportunitat de desenvolupament protagonitza tant l’exposició que acull el hall de la Diputació fins al pròxim 13 de maig com un espot que ja s’ha publicat a través de les Xarxes Socials.

Ambdues iniciatives pretenen donar a conèixer i sensibilitzar a la societat castellonenca de l’enorme potencial patrimonial de la província, que compta amb 300 monuments declarats Bé d’Interès Cultural i desenes de tradicions ancestrals que els castellonencs han sabut mantenir.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací