L’Institut de Tecnologia Ceràmica ampliarà la seua activitat investigadora en una nova seu a Almassora

1581

Es traslladaran al voltant de 25 persones expertes en les àrees de Producte i Construcció, Processos Industrials i Hàbitat

Actualitat Diària

L‘Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) ampliarà la seua tasca investigadora en una nova seu a Almassora. Així ho va aprovar l’Assemblea General Extraordinària de l’Associació de Recerca de les Indústries Ceràmiques (AICE), celebrada el passat 23 de març.

En aquesta assemblea van decidir l’ampliació de l’activitat investigadora del centre i el trasllat de part de la mateixa a una nova seu situada a Almassora, després de la cessió efectuada per part de la Generalitat Valenciana, oficialment autoritzada al novembre de 2017, que autoritza l’ús de l’edifici per al desenvolupament de les activitats del ITC per un mínim de 5 anys, prorrogable a 10, en unes instal·lacions d’al voltant d’1.500 m2.

“Contemplem començar l’ampliació i adequar l’edifici a les nostres necessitats a partir del mes d’abril per a, al setembre o octubre, iniciar el desenvolupament de part de l’activitat de l’ITC en la nova seu d’Almassora”, ha afirmat José Castellà, President de l’Associació de Recerca de les Indústries Ceràmiques (AICE) que, juntament amb la Universitat Jaume I de Castelló, constitueix l’Institut de Tecnologia Ceràmica.

Per la seua banda, Gustavo Mallol, director d’AICE, afig “a la nova seu es traslladaran al voltant de 25 persones, expertes en les àrees de Producte i Construcció, Processos Industrials (Indústria 4.0) i Hàbitat, que desenvoluparan la seua labor de R+D+i enfocada a augmentar la competitivitat del sector ceràmic”.

Treball de l’Institut en 2017

L’ ITC va desenvolupar durant 2017 un total de 29 projectes públics; 17 van comptar amb el finançament de la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), i 12 amb la de la Unió Europea.

En 2017 es van realitzar 15.667 assajos especialitzats, dels 475 diferents que ofereix el centre. A més, aquest passat any s’han defensat en l’Institut 7 tesis doctorals, aconseguint totes elles la qualificació màxima Cum Laude, s’han publicat 13 articles científics i s’han realitzat 20 comunicacions científiques a congressos nacionals i internacionals.

Durant 2017 l’ITC ha impartit 24 cursos de formació als quals han assistit un nombre total de 360 alumnes, sumant un total d’1.225 hores dedicades a enfortir i posar al dia els coneixements dels professionals del sector ceràmic.

Les noves infraestructures suposen una oportunitat d’ampliar les activitats de l’ITC i de continuar donant servei a les empreses ceràmiques des del cor del clúster.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací