El Consorci Provincial de Bombers coordina un dispositiu contra incendis amb 150 efectius per a Setmana Santa

1509

També s’han coordinat 25 camions autobombes forestals i 30 vehicles de suport estaran preparats aquestes dates tan assenyalades

Actualitat Diària

El Consorci Provincial de Bombers coordina un ampli dispositiu d’actuació contra els incendis forestals durant tota la Setmana Santa. Diàriament el dispositiu comptarà amb 150 efectius entre bombers, bombers voluntaris i bombers forestals amb 25 camions autobombes forestals i 30 vehicles de suport, comandament i coordinació.

Cal tenir en compte que aquest dispositiu ho integren mitjans propis del Consorci i els mitjans de la Generalitat assignats al Consorci de Bombers.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha apel·lat a la “prudència de totes les persones que pensen gaudir aquests dies de la naturalesa de Castelló. Hem de tenir sempre present que seguint unes senzilles pautes de prevenció podem gaudir del nostre entorn amb seguretat i sense posar-ho en perill. El millor incendi és el que mai arriba a produir-se, i en aqueix sentit treballem no solament contra els incendis sinó també informant amb la campanya #JuntsFemPrevenció de com evitar el foc en l’entorn forestal”.

Pel que fa a mitjans aeris de Generalitat assignats a Castelló, es disposa actualment d’1 helicòpter amb unitat de bombers forestals helitransportada i 1 avió Air Tractor. A partir del dia 1 d’Abril es reforça amb un segon avió Air Tractor.

Depenent de les característiques de risc de cada dia, s’activarà un avió per a realitzar rutes de vigilància aèria per la província.

Diàriament 9 dotacions de bombers dels 4 parcs professionals i 5 voluntaris, així com la Brigada de Voluntaris Forestals de les Fonts d’Aiòder integrada en el Consorci, realitzaran rutes preventives, prèviament assignades, al llarg de les principals zones forestals de cada àrea operativa. La seua missió és actuar de forma immediata davant qualsevol avís d’incendi, així com realitzar accions preventives tals com revisar les àrees d’acampada i oferir consells als visitants de les zones d’interior.

Per la seua banda, les 15 unitats de bombers forestals assignades al Consorci també realitzaran puntualment rutes preventives de vigilància forestal.

Com a reforç a tot aquest dispositiu, els efectius de Protecció Civil de la Diputació de Castelló, cos integrat en el Consorci de Bombers, disposarà de tres unitats diàries que realitzaran igualment diferents rutes de caràcter preventiu en zones forestals.

Campanya de prevenció

Coincidint amb aquestes pròximes dates vacacionals en les quals es preveu major afluència de visitants en les zones forestals, la Diputació posa l’accent principalment en els consells de prevenció d’incendis d’acord a la seua campanya de sensibilització #JuntsFemPrevenció:

• No llançar fòsfors, burilles ni encendre foc per a cuinar fora dels llocs preparats i autoritzats a aquest efecte.
• Els dies de preemergencia de nivell 3, està prohibit fer qualsevol tipus de foc, ni en les zones habilitades i autoritzades.
• No dipositar brosses o qualsevol altre tipus de deixalla.
• No usar coets, petards o similars i qualsevol altre artilugi que continga foc.
• Quan el nivell de preemergencia per incendis forestals es declare nivell 3, queden prohibides totes les cremes de restes agrícoles i forestals, encara que tingues autorització de crema.
• Si ja has començat a cremar i canvies les condicions de vent, és obligatori finalitzar la crema. No t’arrisques i apaga el foc com més prompte millor.
• Tingues en compte que qualsevol activitat que requerisca la utilització de foc, comporta un risc i és susceptible de provocar un incendi forestal.
• Si prens les mesures de prevenció adequades, el risc es redueix

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací