Cinc municipis de Castelló seran seu dels Campionats d’Espanya de Ciclisme en Carretera del 22 al 24 de juny

1779

Més de 400 corredors es disputaran 10 títols en les sis proves que deixaran un impacte de més de mig milió en els pobles

Actualitat Diària

Cinc municipis de la província de Castelló seran seu dels Campionats d’Espanya de Ciclisme en Carretera els dies 22, 23 i 24 de juny. Amb aquesta activitat, la Diputació de Castelló exportarà la diversitat del territori provincial com un actiu de ‘Castelló Escenari Esportiu’ com a part de la seua ambiciosa aposta pel desenvolupament turístic esportiu.

Així, els municipis seu d’aquesta important competició nacional de ciclisme (Vall d´Alba, Orpesa, Culla, Castelló de la Plana i Benicàssim) transmetran a l’afició ciclista la dualitat costa-interior de Castelló com a gran reclam per a seguir posicionant la província de Castelló com el millor lloc per a la pràctica i competició esportiva durant tot l’any.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat aquest matí les ubicacions de les competicions, i ho ha fet acompanyat pel president de la Real Federació Espanyola de Ciclisme, José Luis López Cerrón, el de la Federació de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos, els alcaldes i regidors dels municipis calme del campionat i el diputat provincial d’Esports, Luis Martínez.

Aquesta terra ho té tot per a gaudir del millor ciclisme: té ports, plans, paisatges i les millors instal·lacions. Per açò l’últim cap de setmana de juny Castelló es convertirà en la capital nacional del ciclisme amb aquest campionat”, ha assenyalat el president, qui ha incidit que “hem dissenyat les ubicacions pensant en l’aspecte esportiu però també disposats a exposar la varietat de paisatges i patrimoni que ofereix la nostra província. Amb açò, Castelló serà l’escenari de les millors competicions esportives i també l’esport es convertirà en el millor aparador dels millors valors de la nostra terra. En definitiva, exportarem a través del ciclisme el que converteix a Castelló en el millor escenari esportiu del mediterrani”.

López Cerrón ha posat en valor el compromís de la Diputació amb el ciclisme. “Castelló té un gran atractiu per al ciclisme, amb bona climatologia, zones de muntanya, zones planes i un binomi amb el ciclista amb un gran potencial a desenvolupar, doncs tracteu bé al ciclista i açò és molt benvolgut entre tots els aficionats”.

El president de la Federació ha fet referència a més a la qualitat esportiva prevista per al campionat, doncs “la presència de fins a sis equips fa preveure una gran competitivitat i qualitat esportiva que es deixaran veure en els pobles de Castelló”.

Cal assenyalar que aquests recorreguts seran seguits mediàticament pels mitjans de comunicació que transmetran a milions de persones els atractius turístics de Castelló.

Començarà a la Vall d’Alba

El Campionat d’Espanya arrancarà el divendres 22 de juny amb una contrarellotge individual amb eixida i meta a la Vall d’Alba. Al matí es disputarà la prova de sub-23 i fémines amb un recorregut de 20 km i a la vesprada la prova per a professionals amb un recorregut de 38 km.

El dissabte 23 se celebrarà el recorregut en línia per a sub-23 i fémines amb eixida a Orpesa i arribada a Culla, on s’habilitarà un circuit de muntanya en el qual els sub-23 realitzaran tres voltes, sumant un total de 160 km, i les fémines dues voltes, sumant un total de 120 km.

I, finalment, el diumenge 24 es disputarà l’etapa regna amb un recorregut en línia per al pelotó professional amb eixida a Castelló de la Plana i meta a Benicàssim, passant pel sud de la província i per altres paratges únics com la Serra d’Espadà. Com a novetat, i en favor d’un gran espectacle, l’etapa acabarà amb tres pujades al Desert de Las Palmas, sumant un total de 210 km.

En paraules del president Moliner, “un recorregut per a gaudir del ciclisme, però també dels nostres paisatges, dels nostres pobles, de la nostra història, patrimoni i tradicions. Un recorregut que exportarà els millors valors de la província i tornarà a confirmar la competició esportiva com la gran plataforma per a donar a conèixer el millor escenari esportiu del mediterrani”.

Repercusió econòmica

Cal tenir en compte que l’impacte econòmic del desenvolupament d’aquests campionats que impulsa el Govern Provincial serà superior als 500.000 euros en la província i generarà una gran repercussió en establiments hotelers, doncs tant participants com staff tècnic i d’organització estaran allotjats durant tota una setmana en municipis de Castelló.

D’aqueixa manera, el consum mitjà dels ciclistes (400 ciclistes), staff (100 tècnics i personal) i familiars (600 familiars de ciclistes) supera els 150 euros diaris i el del públic assistent i visitant (6.000 aficionats) els 40. A aquests ingressos cal sumar-li la tornada en termes d’impacte mediàtic, imatge, efecte tractor de consum i difusió de la marca territori.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací