Iberdrola accelera la seva aposta pel Brasil amb l’adquisició de la distribuïdora de Brasília

463

Actualitat Diària

Neoenergia, a través de la seva subsidiària Bahia Geração de Energia SA (“Bahia PCH III”), ha resultat guanyadora en la subhasta realitzada aquest matí per a la privatització de la distribuïdora d’energia elèctrica CEB Distribuição SA (“CEB-D”), després de presentar una oferta per import de R $ 2.515.000.000 [uns 400 milions d’euros], pel 100% de la societat.

CEB-D és la distribuïdora d’energia elèctrica del Districte Federal de Brasília i subministra electricitat a una població de 3 milions de persones. En 2019, la companyia tenia 1,1 milions de consumidors i va subministrar un total de 6.577 GWh.

L’adquisició de CEB-D és un pas més en línia amb l’estratègia del pla d’expansió de Neoenergia en el sector elèctric brasiler.

La liquidació de la subhasta, així com la culminació de l’adquisició d’Accions CEB-D, mitjançant l’execució d’un contracte de compravenda d’accions, estan subjectes a l’aprovació del resultat de la subhasta per part del Comitè de Licitacions. prèvia aprovació del Consell Administratiu de Defensa Econòmica – CADE i consentiment previ de l’Agència Nacional d’Energia Elèctrica – ANEEL.

Així mateix, l’adquisició d’accions de CEB-D està subjecta a la Junta General de Neoenergia.

Iberdrola, a través de la seva filial Neoenergia, que cotitza en la Borsa de Sao Paulo, continua accelerant la seva aposta pel Brasil, on ja gestiona una xarxa de distribució de 640.417 km, cobrint una població de 34 milions de persones. Així mateix, Neoenergia compta amb més de 3.500 megavats renovables (MW) en operació i dóna servei d’electricitat a 14,1 milions de clients.

Amb aquesta adquisició, Iberdrola completa nou operacions corporatives enguany, malgrat els desafiaments de la COVID-19:

• Octubre – acordo compra de l’americana PNM Resources, amb un valor de 7.000 milions d’euros.
• Al setembre, el grup presidit per Ignacio Galán anunciava el seu salt al mercat japonès, després de la compra de la promotora local Acàcia Renewables, amb una cartera de projectes offshore de 3,3 GW de potència.
• Al setembre, la companyia va anunciar l’adquisició d’una cartera de projectes eòlics de 400 MW de capacitat al Brasil.
• Adquisició de l’empresa australiana d’energies renovables Infigen Energy, després del llançament d’una OPA amistosa al juny. L’operació permet a Iberdrola convertir-se en un dels operadors líders del mercat australià d’energia renovable, amb 670 MW eòlics operatius i una cartera de projectes eòlics i solars d’1 GW en diferents fases de desenvolupament.
• El 22 de juny, la companyia va acordar amb la sueca Svea Vind Offshore AB (SVO) una opció d’adquisició majoritària per al desenvolupament futur de la major cartera de projectes d’energia eòlica marina a Suècia. Es preveu que aquests projectes, que sumen 9 gigavatios (GW) de capacitat i estan en diferents fases de tramitació, puguin anar entrant en operació a partir de 2029.
• El 12 de maig, va anunciar la compra de dos projectes eòlics terrestres a Escòcia, que sumen 165 MW de capacitat i el desenvolupament de la qual implicarà una inversió d’al voltant de 190 milions d’euros.
• El 6 de maig, Iberdrola va notificar l’adquisició de la francesa Aalto Power per una mica més de 100 milions d’euros. La companyia compta amb 118 MW eòlics terrestres operatius i una cartera de projectes de 636 MW en diferents fases de desenvolupament.
• El passat 9 de març, Iberdrola es va fer amb el 100% del capital del parc eòlic marí francès Saint-Brieuc.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací