La Diputació d’Alacant se sumarà en 2021 al Fons de Cooperació per a Municipis Turístics

488

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha ressaltat que “la incorporació de la Diputació d’Alacant al Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana en 2021 és una notícia molt positiva”.

D’aquesta manera, en 2021 es destinaran 2 milions d’euros als municipis turístics de la província d’Alacant amb un finançament conjunt al 50% entre Generalitat i Diputació d’Alacant.

Així s’ha pronunciat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer després de la reunió que ha mantingut a Alacant amb el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón.

Francesc Colomer ha recordat que a través d’aquest Fons durant aquest any la Generalitat destina 2 milions d’euros per als municipis de la província d’Alacant. En concret, 65 de municipis d’aquesta província es veuran beneficiats per aquest fons.

El Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics està dotat en 2020 amb 4,5 milions d’euros del qual es beneficiaran 252 localitats de la Comunitat. Així, d’acord amb la distribució del Fons aprovada per a enguany, 86 municipis de la província de Castelló rebran aquest fons de compensació; 65 de municipis d’Alacant; i 101 municipis de la província de València.

Després de la trobada, Francesc Colomer destacat la sintonia entre Turisme i la Diputació d’Alacant en “els conceptes, en els propòsits, i en tot el que hem de millorar” i ha recalcat que “estarem més preparats si caminem junts”.

Colomer ha assenyalat que la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat “contempla uns paràmetres que són una nova mètrica per a valorar el camí proactiu cap a la millora”.

En aquest sentit, ha explicat que “el perfil del futur municipi turístic haurà de tenir en compte qüestions de programes de Destinacions Turístiques Intel·ligents, d’hospitalitat, d’accessibilitat i sostenibilitat turística, a més d’implicar la ciutadania, lluitar contra l’intrusisme i enrolar-se amb programes de qualitat” i ha recalcat que “el municipi és la primera línia de defensa d’un model turístic basat en els valors del futur”.

Per part seva, el president de la Diputació, Carlos Mazón, ha posat l’accent que “la política turística és una qüestió d’Estat en aquesta província, és terreny aliè a la controvèrsia política i terreny adobat per a l’acord, la unió de forces i la coordinació”, per la qual cosa ha anunciat la incorporació de la Diputació Provincial d’Alacant al Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana que impulsa la Generalitat”.

Mazón ha explicat que “es tracta d’un sistema de suport al sector turístic doble, perquè es basa en criteris objectius, turístics i perquè a més entenem el Fons no com un fons estàtic, si no com un incentiu per a anar millorant any a any la qualitat de serveis turístics que els nostres municipis ofereixen cada dia”.

Així mateix, ha incidit en què el fons “no és estàtic” i ha destacat “el concepte de política evolutiva”. En aquest sentit, ha recalcat que “ser municipi turístic ja no pot ser un premi, sinó que ha de ser un compromís de millora real”.

Obertura diürna de l’oci nocturn

Respecte al decret que està preparant el Consell per a permetre a l’oci nocturn obrir durant el dia, Colomer ha recordat que “és l’únic subsector de l’economia que ha tancat totalment des de fa molts mesos i sembla just que s’articulin unes certes mesures de compensació”.

Per això, ha assenyalat que “s’han de buscar totes les possibilitats de negoci per a no tancar, i aquesta possibilitat d’obertura diürna, que és el que s’està ultimant de tramitar em sembla plausible”.

A més, Colomer ha manifestat que “l’oci nocturn reglat pot ser l’últim dic de contenció contra el botelló i socialitzacions absurdes i fora de control que s’estan produint”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací