Finances concedeix 130 milions d’euros en octubre per a un total de 373 operacions

529

Actualitat Diària

El Institut Valencià de Finances (IVF), organisme dependent de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, ha concedit entre gener i octubre de 2020 un total de 373 operacions de finançament per un import conjunt de 130 milions d’euros.

De les 373 operacions citades, el 86% (321 operacions) ja s’han formalitzat percentatge que representa un volum pròxim als 120 milions d’euros.

El director general de l’IVF, Manuel Illueca, ha destacat que “el volum d’activitat aconseguit per l’IVF durant aquest període de 2020 suposa un rècord històric per a aquest organisme. Mai en la història de l’IVF s’havia registrat un exercici amb tanta activitat”.

El director ha posat l’accent principalment en la bona marxa de les línies bonificades i dels productes financers que compten amb cofinançament europeu. “Al començament de la crisi sanitària generada per la COVID-19 aquests productes es van adaptar a les noves circumstàncies, responent així a les necessitats del teixit productiu valencià, i s’han convertit en un dels productes més demandats durant aquest exercici 2020”, ha indicat Manuel Illueca.

Línies bonificades

El Institut Valencià de Finances compte en l’actualitat amb quatre línies de finançament bonificat: la Línia IVF per a Autònoms i Microempreses, la Línia per a Pimes, la Línia per a Grans Empreses i la Línia IVF Liquiditat COVID, que actua com a paraigua de les tres anteriors i permet a autònoms i empreses acollir-se al Marc Temporal Nacional d’Ajudes d’Estat.

En el marc de la Línia bonificada IVF per a Autònoms i Microempreses, posada en marxa en col·laboració amb Afí-SGR Comunitat Valenciana, s’han aprovat fins al 31 d’octubre de 2020 un total de 181 operacions per valor de 15,7 milions d’euros. D’aquestes operacions, 159 ja s’han formalitzat, i el seu import total conjunt ascendeix a 13,9 milions d’euros.

A través d’aquesta línia de finançament s’ofereixen préstecs per a autònoms i microempreses de fins a 750.000 euros al 0% d’interès i a un termini de fins a deu anys.

D’altra banda, a través de la Línia bonificada IVF per a Pimes, el Institut Valencià de Finances ha aprovat 87 operacions a les quals en conjunt ha concedit finançament per 32,4 milions d’euros. D’aquestes, s’han formalitzat ja 74 operacions, sent el seu import conjunt de 28,5 milions d’euros.

En aquest cas es tracta d’operacions que tenen com a beneficiàries a petites i mitjanes empreses amb seu social o establiment de producció en la Comunitat Valenciana, que a través d’aquesta línia poden accedir a préstecs de fins a 1,5 milions d’euros, des del 0% d’interès i a un termini de fins a deu anys

Així mateix, l’IVF ha aprovat durant els deu primers mesos transcorreguts de 2020 sis operacions en el marc de la Línia bonificada IVF per a Grans Empreses, per un valor de 9,2 milions d’euros. D’aquestes, quatre operacions ja s’han formalitzat, sent el seu import de vuit milions d’euros.

Englobades en aquestes tres línies de finançament bonificat es troben les operacions sol·licitades a través de la Línia IVF Liquiditat COVID-19, que permet a empreses i autònoms valencians que cursin una sol·licitud de finançament bonificat a l’IVF a través de qualsevol de les tres línies anteriorment assenyalades, acollir-se al Marc Temporal Nacional d’Ajudes d’Estat relatiu a les mesures d’ajuda estatal destinades a recolzar l’economia en el context de crisi sanitària generada pel COVID-19. Aquest Marc Temporal flexibilitza la normativa d’ajudes d’estat que regien fins al moment de la seva aprovació, en les quals s’emmarquen les normes generals per les quals es regeixen les línies bonificades de l’IVF.

Productes amb finançament europeu

A més de les línies bonificades, el Institut Valencià de Finances, com a gestor del Fons de Fons d’Instruments Financers del Programa Operatiu 2014-2020 Comunitat Valenciana Feder, compta amb diversos productes financers cofinançats amb fons europeus.

Així, a través de la Línia de préstecs subordinats s’han aprovat 8 operacions de finançament durant els mesos transcorreguts de 2020. L’import al fet que ascendeixen aquestes vuit operacions és de 6,3 milions d’euros. A aquestes cal afegir altres 16 operacions actualment en fase d’estudi per valor de 8,9 milions d’euros.

D’altra banda, l’IVF ha aprovat durant 2020 un total de 20 operacions en el marc de la Línia de préstecs participatius en coinversión Feder (15 d’elles ja formalitzades i 5 pendents de formalitzar) l’import total dels quals supera els 3,4 milions d’euros, mobilitzant inversió privada per a aquests projectes per import de 6,8 milions d’euros.

En el marc d’aquesta línia de finançament existeixen altres 5 operacions actualment en fase d’estudi, l’import conjunt del qual és de 1,2 milions d’euros.

Cal recordar que aquests productes estan cofinançats pel Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional Feder per a la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Línies socials de l’IVF

L’IVF compta a més amb dues línies de finançament de caràcter social, a través de les que es permet que empreses que gestionen centres d’atenció a persones amb diversitat funcional o centres del sector infància i adolescència, que tinguin formalitzat o estiguin tramitant un concert amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a la prestació de serveis assistencials, puguin accedir a un avançament de les prestacions a percebre en el marc d’aquests concerts, per a continuar desenvolupant la seva activitat amb normalitat i acomodar la gestió de la tresoreria a les seves necessitats.

En conjunt, fins al tancament del mes d’octubre de 2020 l’IVF ha concedit un total de 71 operacions en el marc d’aquestes línies socials, l’import de les quals ascendeix a 62,9 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací