Facsa posa en marxa un laboratori de comptadors d’Espanya capaç de mesurar més de 200.000 litres/hora

628

Permet conéixer amb exactitud el comportament dels cabalímetres de gran diàmetre, i millora el control de la despesa per consum

Actualitat Diària

Facsa, dins del seu compromís amb la innovació i la tecnologia, reforça la seua posició de lideratge en l’estudi del comportament dels comptadors. La companyia s’ha convertit en la primera gestora privada del cicle integral de l’aigua a comptar amb un laboratori metrològic d’assaig capaç de superar els 200.000 litres/hora.

Fa 15 anys Facsa ja va ser una de les empreses pioneres del país a instal·lar un laboratori d’assaig de comptadors. Instal·lacions que es van veure ampliades en 2005 amb l’adquisició d’un banc d’assaig volumètric amb buit pneumàtic per a purgat de comptadors de fins a 40 mm de diàmetre nominal. En aquest cas, el banc de comptadors comptava amb una capacitat de mesurament d’entre 3 i 24.000 litres/hora. Xifra que es veurà ampliada de manera significativa a partir d’ara.

De fet, amb aquestes noves instal·lacions, es podrà conéixer amb detall el comportament de comptadors de gran diàmetre instal·lats en grans consumidors, que, encara que compten amb una proporció en número menor en relació amb els comptadors de xicotet diàmetre o domèstics, tenen una importància quant a volum d’aigua registrada fonamental.

Atesa la capacitat del laboratori, aquest passarà a poder verificar 2.265 comptadors/any, des de 13 mm fins a 100 mm de diàmetre nominal.

Amb aquestes noves instal·lacions, Facsa-en ple procés d’acreditació amb l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC)- persegueix mantindre el seu posicionament com a gestora líder en l’operació i optimització de parcs de comptadors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací