Sanitat proposa el tancament de discoteques, control ferri dels botellons i no fumar en la via pública

772

El ministeri que encapçala Salvador Illa proposa en el Consell Interterritorial de Salut onze mesures de control en set àmbits diferents, tres recomanacions i una indicació d’observança dels aspectes inclosos en el Pla de Resposta Primerenca en un escenari de control de la pandèmia per Covid. Sanitat proposa el tancament de discoteques, control ferri dels botellons i no fumar en la via pública. L’horari de tancament dels establiments serà la 01.00 hores com a màxim, sense que puguen admetre’s nous clients a partir de les 00.00 hores.

Actualitat Diària

El Consell Interterritorial Salut ha proposat a les comunitats una bateria de mesures que siguen declarades com a actuacions coordinades en salut pública per a respondre a la situació d’especial risc derivada de l’increment de casos positius per Covid-19, cada vegada en més comunitats. Entre elles, destaca el tancament de les discoteques, sales de ball i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. L’horari de tancament dels establiments serà la 01.00 hores com a màxim, sense que puguen admetre’s nous clients a partir de les 00.00 hores.

En el referit al consum d’alcohol, no autoritzat en via pública, Salvador Illa va dir que a més es reforçaran els controls per a impedir el consum que no estiguera autoritzat i altres activitats no permeses en la via pública. En aquest sentit, les comunitats autònomes i ajuntaments podran aplicar les sancions corresponents.

Prohibit fumar en la via pública si no hi ha distància de 1,5 metres

Respecte al tabac i assimilats, no es podrà fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, almenys, 1,5 metres. Aquesta limitació serà aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats.

En quan als establiments d’hostaleria, restauració, terrasses i bars/restaurants de platja, més o menys són els que ahir va anunciar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a València capital. S’estableix garantir la distància interpersonal mínima de 1,5 metres en el servei en barra, així com una distància mínima entre taules o agrupacions de taules de 1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d’elles. La taula o agrupació de taules que s’utilitzen per a aquesta fi, hauran de ser concordes al nombre de persones, permetent que es respecte la distància mínima de seguretat interpersonal. A més, l’horari de tancament dels establiments serà la 1.00 hores com a màxim, sense que puguen admetre’s nous clients a partir de les 00.00 hores.

Proves PCR per a nous ingressos en centres sociosanitaris

En els centres socionsanitaris s’estableix la realització de proves PCR a tots els nous ingressos en aquests centres de caràcter residencial, amb 72 hores d’antelació com a màxim. També es realitzarà als empleats que tornen de permisos i vacances, i als nous treballadors/as que s’incorporen.

En quan a les visites es limitaran a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia. Es garantirà l’escalonament de les visites als residents al llarg del dia. Aquestes mesures es podran exceptuar en el cas de persones que es troben en procés del final de la vida.

Més esdeveniments

Respecte a esdeveniments i activitats multitudinàries s’haurà de realitzar una avaluació del risc per part de l’autoritat sanitària conforme al que es preveu en el document “Recomanacions per a esdeveniments i activitats multitudinàries en el context de nova normalitat per coronavirus a Espanya”, acordat en la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. En funció d’aquesta avaluació, cada esdeveniment d’aquestes característiques haurà de comptar amb l’autorització de la comunitat autònoma.

Altres mesures que s’inclouen són els garbellats amb PCR en grups específics: En cas de brot epidèmic, es realitzaran garbellats amb proves PCR en aquelles poblacions de risc i potencialment exposades (per exemple: residents en centres soci-sanitaris, barris amb transmissió comunitària, centres educatius, blocs de cases afectades, col·lectius vulnerables, etc.).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací