La ciutadania respon i el reciclatge urbà consolida la tendència ascendent a Castelló en créixer un 14%

633

L’increment més significatiu es registra en les restes d’aluminis i plàstics, la recuperació dels quals s’ha incrementat quasi un 25%

Actualitat Diària

La ciutat de Castelló ha aconseguit consolidar l’increment dels hàbits de reciclatge que es van detectar durant l’estat d’alarma. Tant és així que durant el primer semestre de l’any, els residus amb separació en origen s’han incrementat fins a un 14,34%, una xifra que porta aparellada una caiguda del 9,01% de la fracció de resta (residus no recuperables).

“Això significa que tots aquests residus poden ser reciclats i, a més de les emissions que evitem generar, un altre aspecte positius és la reducció de les deixalles que han de ser eliminats o enterrats i que poden resultar contaminants”, com ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia.

Així les coses, Garcia advoca per afavorir aquests hàbits “facilitant encara més el reciclatge a la ciutadania, alguna cosa que arribarà amb l’activació de la recollida selectiva d’orgànica, el pròxim 1 de setembre, i la introducció de les figura de les educadores i els educadors ambientals”. Fins a 1.100 nous contenidors per a la recuperació d’aquests residus estan sent instal·lats durant aquest mes, a més d’altres 150 d’envasos lleugers.

Per fraccions, l’increment més significatiu es registra en les restes d’aluminis i plàstics, la recuperació dels quals s’ha incrementat quasi un 25% respecte al primer semestre de 2019 amb prop de 890 tones depositades en els contenidors de reciclatge. Una quantitat similar de vidre ha sigut separada per la ciutadania a Castelló, la qual cosa suposa un creixement interanual del 20%.

En paper, l’increment se situa en el 5,55% i, no obstant això, és el residu que més se separa, amb prop de 1.400 tones recuperades durant la primera meitat de l’any. Contrasta la caiguda en el reciclatge de l’oli domèstic, que baixa un 12,9% i se situa en les huit tones.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací