Facsa entra en el sector dels gasos renovables amb l’adquisició de Biovic Consulting

539

Actualitat Diària

FACSA es posiciona en el sector dels gasos renovables amb l’adquisició d’una participació majoritària de la societat valenciana BIOVIC CONSULTING, empresa especialitzada en l’enginyeria, execució i posada en marxa de plantes de biogàs, biometà i hidrogen verd, així com en consultoria mediambiental, de valorització de residus i d’energies renovables.
Amb aquesta operació -emmarcada en el pla d’expansió que FACSA ve duent a terme durant els últims anys-, la companyia passa a formar part d’un sector en el qual es preveu un elevat potencial de creixement, atès que els gasos renovables estan prenent un paper estratègic en l’escenari de descarbonització, on s’esperen grans inversions a curt termini.

I és que durant els seus 12 anys de trajectòria, BIOVIC CONSULTING ha participat en el desenvolupament, construcció i operació de més de 40 projectes de gestió i valorització de residus en punts d’Espanya, Holanda, Israel, Alemanya, el Regne Unit o Llatinoamèrica, especialitzant-se en projectes d’enriquiment de biogàs per a la seva injecció a la xarxa de gas natural o el seu ús en aplicacions de mobilitat, així com en la generació d’hidrogen. Un camp en el qual s’estan dipositant també moltes expectatives de creixement.

D’aquesta manera, totes dues companyies posaran en comú el seu coneixement i experiència en els sectors en els quals operen, a fi d’impulsar sinergies que fomentin el creixement i lideratge mutu en el mercat.

Per part seva, FACSA, l’empresa privada espanyola amb més experiència en la gestió del cicle integral de l’aigua, treballa des de fa anys en una potent estratègia de circularitat. Un full de ruta que integra a totes les àrees que representen el cicle integral de l’aigua, des de la fase captació fins a la de depuració, gràcies a l’aposta de la companyia per la innovació i la tecnologia, dos eixos fonamentals de la seva naturalesa i activitat.

En aquest sentit, tal com ha apuntat José Claramonte, director general de la companyia, “aquest acord suposarà la creació de sinergies per a l’ús de tecnologies renovables en la gestió del cicle integral de l’aigua”, la qual cosa permetrà, segons ha prosseguit, “millorar l’acompliment ambiental de les nostres activitats -major eficiència energètica i compensació de la petjada de carboni-, aportant un valor afegit per a les societats en les quals som present”. Tot això, “mitjançant projectes de la valorització del biogàs produït en les estacions depuradores, el desenvolupament de noves vies de valorització de llots, la recuperació de nutrients i generació de biofertilizantes, o la generació d’hidrogen a partir de la electrolisis de l’aigua i del reformat del biometà generat en les depuradores”, tal com ha conclòs Claramonte.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací