La pandèmia incrementa en un 33 % les visites a la Biblioteca Valenciana Digital

541

Actualitat Diària

La Biblioteca Valenciana Digital (Bivaldi) presenta les estadístiques de l’any 2020 amb un increment de prop del 33 % en el nombre de visites respecte a l’any anterior (2019). En concret s’han rebut 164.473 visites amb una mitjana superior als 8.300 usuaris mensuals, que han consultat 1.633.845 pàgines.

Des dels mitjans socials de la Bivaldi, en Pinterest i Facebook, amb 2.800 i 1.400 usuaris respectivament, s’han rebut 15.070 visites redirigides al portal de la biblioteca. La interacció en el marc de cada xarxa social és d’1.665.440 visites als taulers de Pinterest i de 6.500 ‘likes’ en Facebook respecte a 185 publicacions amb una audiència global superior als 75.000 usuaris.

Un terç dels usuaris van accedir al portal des d’un buscador d’Internet, un altre terç indicant l’URL de ‘bivaldi.gva.es’ en el navegador directament i un últim terç van ser redirigits des d’altres biblioteques, com Europeana, Hispana, Cervantes Virtual… i des dels mitjans socials, tant els propis de Bivaldi com d’altres fonts, incloent-hi blogs i pàgines web personals i institucionals.

Respecte a les àrees geogràfiques, un 80 % de les visites provenen d’Espanya, i entre aquestes més d’un 30 % del territori valencià, molt repartides per tot el territori lidere les ciutats de València, Alacant, Castelló de la Plana, Torrent, Elx, Gandia, Alzira, Benidorm, Alcoi i Sagunt.

Amb relació a la resta d’Espanya lideren en nombre de visites Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa i Valladolid, per aquest ordre. En el pla internacional les visites de països castellanoparlants van arribar a l’11,54 %, superant el 5,5 % de visites procedents de la resta d’Europa i el 2,5 % dels EUA. Com a curiositat, des de Chicago es van rebre 269 visites, des de Bogotà 706, altres 283 visites des de París i 1.043 des de la ciutat de Mèxic.

Les obres més visitades han sigut les novel·les de Blasco Ibáñez i entre aquestes ‘Por España y contra el rey: (Alfonso XIII, desenmascarado) (1925.)’ i ‘El libro de las mil noches y una noche’ versió espanyola de Vicente Blasco Ibáñez, juntament amb aquestes ‘La Biblia vulgata latina’ traduïda en espanyol i anotada pel pare Phelipe Scio de Sant Miquel de les Escoles Pies, l’obra ‘ Observaciones sobre la historia natural, geografia, agricultura, poblacion y frutos del Reyno de Valencia (1797)’ del botànic Antonio José Cavanilles i ‘Examen maritimo theorico practico, o tratado de mechanica aplicado a la construccion, conocimiento y manejo de los navios y demas embarcaciones (1771)’ de Jorge Juan i Santacilia. L’obra més consultada en valencià ha sigut el ‘Vita Christi, vida e mort del nostre Redemptor Jesus (22 agost 1497)’ d’Isabel de Villena.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací