FACSA desplega el servei de sanejament d’aigua residual en alta de la Costa Brava

710

Actualitat Diària

FACSA continua el seu pla d’expansió nacional amb l’adjudicació per part del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona del servei d’explotació, conservació, manteniment i millores dels sistemes de sanejament en alta de la Zona Nord i Centre 1. Un servei que la companyia prestarà en UTE al costat de CALAF Constructora durant els pròxims tres anys -prorrogables dos anys més- per un import de 18.554.831,99 euros.

D’aquesta manera, la companyia -que ja és responsable del servei de proveïment d’aigua en la zona- tractarà les aigües residuals de 474.800 habitants a través de la gestió d’un total de 13 depuradores i 86 estacions de bombament, que impulsen un cabal de 106.340 m³/dia. Tot això gràcies a un equip de 58 treballadors i treballadores entre personal tècnic i operador que han estat subrogats al contracte.

Des del punt de vista tecnològic, el servei es beneficiarà del potencial de FACSA que, sota la seva nova marca Waternology, aportarà diferents solucions digitals aplicades a la gestió intel·ligent del cicle integral de l’aigua. Aquestes solucions, basades en tecnologies com el Big Data, la Intel·ligència Artificial i els Bessons Digitals, afavoriran la gestió dels actius, el monitoratge i el telecontrol de les operacions, així com la gestió, anàlisi i simulació intel·ligent de dades.

Al mateix temps, l’adjudicació porta amb si una forta aposta de formació i transferència de coneixement, a través de les quals es pretenen introduir noves maneres de treballar, procediments i experiència al Consorci d’Aigües per a millorar les instal·lacions, l’organització i, en definitiva, el servei.

Des del punt de vista mediambiental, el servei també fa un pas important, ja que es realitzarà un inventari de gasos d’efecte d’hivernacle de l’activitat de depuració d’aigües residuals de tots els sistemes de sanejament, utilitzant com a eina de càlcul la norma UNE-EN-ISO 14064-1.

A més, s’optimitzarà el terme d’energia mitjançant la integració de plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum de les instal·lacions i plantes solars tèrmiques i es promourà l’execució de millores enfocades a l’optimització de l’eficiència energètica sobre la base de l’ISO 50:001, certificació amb la qual ja compten les instal·lacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací