Eurocaja Rural premia deu projectes orientats a millorar les condicions del medi rural

487

Actualitat Diària

La Fundació Eurocaja Rural ha fallat els guanyadors de l’última de les cinc convocatòries obertes amb motiu de la iniciativa ‘Ajudes Socials Enfront del Covid-19’, sorgida dins del programa ‘Solucions Socials’ promogut per Eurocaja Rural per a fer front a l’efecte de la crisi econòmica, social i sanitària derivada de la pandèmia.

A aquesta cinquena categoria, denominada ‘Entorn Rural’, van concórrer finalment 38 projectes, i finalment han estat premiats deu d’ells. Cadascun rebrà una aportació econòmica valorada en 2.000 euros.

La finalitat d’aquesta categoria és impulsar aquelles accions dirigides a lluitar contra la despoblació, afavorir el desenvolupament de l’entorn rural i la seva sostenibilitat, crear oportunitats per als joves apostant per iniciatives que garanteixin viabilitat i futur, oferir cura i ajuda assistència als majors, i procurar la igualtat real d’oportunitats.

Els deu projectes premiats han estat: Ajuntament de la Adrada (Àvila); l’Associació per al Desenvolupament Sostenible de la Vall de Alcudia (Ciudad Real); l’Associació Les teves Arrels de Cogolludo (Guadalajara); la Fundació Alamedillas (Guadalajara); l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer d’Hellín (Albacete); l’Associació Amics d’Alzheimer de Caudete (Albacete); el Centre Ocupacional Alegria de l’Ajuntament de Mocejón (Toledo); la Fundació Verge dels Dolores de Valmojado (Toledo); l’Ajuntament de Poblete (Ciudad Real) i l’Ajuntament d’Albereda de la Sagra (Toledo).

Amb aquesta categoria, Eurocaja Rural i la seva Fundació ratifiquen els principis i valors marcats en el seu ADN i constitució, com són aportar no sols solucions financeres, sinó garantir el desenvolupament dels municipis del seu entorn en el seu vessant social, assistencial, mediambiental, etc.

Entre aquests últims està el fet de crear consciència sobre el problema de la despoblació i de fomentar la cerca de solucions per al futur dels pobles de l’Espanya buidada, perquè comptin amb les mateixes possibilitats que les àrees desenvolupades, al mateix temps que es reconeix el seu potencial i la seva rellevància en l’equilibri cultural, econòmic i social.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací