Ashocas desconvoca la protesta del 16F per l’oferta de diàleg del Consell

566

E. Molina/Actualitat Diària

Ashocas, l’associació que defensa al sector de l’hostaleria ha decidit desconvocar la protesta del 16F (demà), per la qual havia anomenat a tots els empresaris a obrir les seves portes per a mostrar el seu desacord per les mesures restrictives del Consell, que criminalitza a l’hostaleria com els únics culpables dels contagis.

La jornada ha estat intensa per a Ashocas, que, tal com havia anunciat, ha presentat un recurs contra aquestes restriccions que mantenen tancat al sector fins a l’1 de març.

En el recurs, presentat per Álvaro Amores (president) i Antonio Vives (portaveu), sol·licitaven la suspensió cautelar de les mesures de tancament de l’hostaleria de la Comunitat Valenciana, dictada pel Consell.

Basen la seva petició en els següents punts:

Signen que l’hostaleria no és focus dels contagis. No està demostrada aquesta relació directa, ja que quan l’hostaleria estava oberta es produïen els mateixos contagis que ara.

Insisteixen que s’ha d’analitzar la procedència dels contagis, que com assenyalen anteriorment, no té una relació directa amb el sector. Advoquen per un principi d’igualtat que tracti per igual al sector en tots els àmbits. No és procedent que es permeti l’obertura de centres hostalers de nuclis privats com a llocs de treball o centres docents i en canvi es prohibeixi l’activitat de la resta dels empresaris.

Són partidaris que s’apliquin mesures restrictives com la limitació d’aforaments, implantació d’horaris i imposició de mesures de seguretat, però no de tancar completament els negocis de manera indiscriminada.

Sol·liciten també, que les mesures siguin conseqüents amb els territoris i els municipis segons el seu índex de contagis, i exigeixen que es valori la motivació per les quals s’han pres aquestes mesures. “El tancament és l’última conseqüència i ha d’estar molt acreditat el contagi per a procedir així”.

La protesta del 16F convocada pels hostalers havia provocat una enorme tensió en l’administració que es plantejava les conseqüències d’aquesta convocatòria i també l’oportunitat d’imposar mesures disciplinàries i punitives a un sector que, reconeixen, està en la vora de la desesperació.

Per aquesta raó, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig feia una anomenada al diàleg per a evitar que es pogués arribar a una situació límit demà dimarts.

I també per aquesta raó, es convocava la Mesa de l’Hostaleria amb la Conselleria de Sanitat, programada per a demà dimarts, el dia de la protesta, a les 18.00 hores.

La notícia que el TSJ havia admès a tràmit el recurs presentat per SOS Hostaleria, que seguiria el passos del que ja ha ocorregut al País Basc, on el tribunal donava la raó als hostalers, influïa també en les reivindicacions del sector i en les anomenades al diàleg de l’administració.

L’intercanvi de missatges entre Ashocas i el Govern Valencià ha portat a l’associació a desconvocar la protesta i optar per la via judicial i de dialogo, “amb la finalitat de no crear cap desordre públic ni perjudici als seus associats».

Des de l’entitat hostalera agraeixen el suport que han rebut d’altres associacions del sector com la d’Elda i Petrer, Sagunt, Lliria, Benicarló, Oropesa, Sogorb, Vall d’Uixo, Borriana, Onda, Alcalá Alcocebre, Benicàssim, i a tots els hostalers de València que anaven a secundar la protesta i amb els quals l’associació s’ha contactat per a mostrar-los la convicció que el camí triat és la millor via per a aconseguir els objectius que persegueixen i que tots han entès que també era la millor opció.

El president de Ashocas, fa una crida a la unitat del sector i manifesta la seva “fe” en què es puguin obrir els negocis abans del dia 2 de març. “El dimarts aportarem, entre altres, coses un pla de desescalada responsable a la Generalitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací