Els usuaris de Bicicas podran recuperar els dies que el servei ha tancat per la covid-19

728

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló compensarà als usuaris del servei de préstec municipal de bicicletes, Bicicas, pel període en el qual ha deixat d’estar operatiu per les mesures derivades de la crisi sanitària de la covid-19 -del 23 de març al 30 d’abril- i retornarà els dies corresponents en els quals cada usuari s’haja vist privat d’aquest.
D’aquesta manera, a tots els usuaris amb una subscripció activa en l’actualitat, se’ls posposarà automàticament la data d’expiració de la mateixa en el nombre de dies que s’hagen vist afectats; mentre que els qui tinguen la subscripció ja caducada, se’ls habilitarà un abonament amb el corresponent període de temps en el qual es veren privats d’utilitzar Bicicas. Per als afectats en aquest segon cas, serà necessari acudir a l’oficina de Bicicas (Polígon Estadi número 18) per a la recàrrega manual de l’abonament.
El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha explicat que l’Ajuntament pren aquesta mesura “per a compensar als usuaris del Bicicas i tindre un gest amb els qui aposten per utilitzar aquest servei municipal”. “Contribuïm així a fomentar l’ús de la bicicleta per als desplaçaments per Castelló i propiciar una mobilitat sostenible”, ha apuntat el regidor.
Quant a la compensació de dies, es retornaran els que el servei ha estat inoperatiu per la covid-19 -del 23 de març al 30 d’abril-. Del 13 al 22 de març, el Bicicas tampoc va estar en funcionament però no es compensaran eixos dies per ser el període que anualment tanca el servei, que coincideix amb la setmana de les festes de la Magdalena, i que ja no figura com a operatiu en cap dels abonaments dels usuaris.
Respecte al servei, continuen les desinfeccions diàries de tota la infraestructura i per a garantir les mesures de seguretat i higiene es recomana als usuaris que utilitzen mascaretes, així com gel alcohòlic o altres desinfectants abans i després de cada préstec. Estan en funcionament les 60 bancades que componen la xarxa del servei municipal de préstec de bicicletes, distribuïdes per tota la ciutat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací