Els Reis Mags arribaran al Grau de Castelló, procedents de Columbretes i repartiran il·lusió en la Cavalcada

1804

Es trasllada l’inici de la desfilada a l’avinguda del Lledó per a guanyar espai i millorar la seguretat del públic

Actualitat Diària

Castelló es prepara per a l’arribada de Melchor, Gaspar i Baltasar. Els Reis Mags desembarcaran al Grau el pròxim 5 de gener, procedents de Columbretes i, posteriorment, participaran en la multitudinària cavalcada, que enguany arriba amb una novetat en el recorregut. Els tres mags d’Orient i els seus seguicis partiran des de l’avinguda del Lledó, a l’altura de la rotonda de Tombatossals, en direcció cap a la plaça Maria Agustina, on passaran per davant de la Subdelegació del Govern per a encarar el carrer Governador.

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i en col·laboració amb la Junta de Festes, ha canviat l’inici de la cavalcada a l’avinguda del Lledó per a evitar l’estrenyiment del carrer Sanahuja “amb l’objectiu d’ampliar l’espai disponible per al públic i millorar la seguretat durant aquest tram del recorregut”, segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo.

Des de la plaça Maria Agustina, el recorregut serà el mateix: carrer Governador, Asensi, plaça de La Paz, carrer Major, Arxiprest Balaguer i plaça Major. Un trajecte de 1,7 quilòmetres que finalitzarà en la plaça Major amb la recepció als Reis Mags a l’Ajuntament per part de l’alcaldessa, Amparo Marco, i la posterior salutació de Melcior, Gaspar i Baltasar als assistents.

El Pla d’Emergència de la Cavalcada 2019 preveu el desplegament de més d’un centenar d’efectius per a vetlar per la seguretat de la Cavalcada de Reis als quals se sumaran entorn del centenar de voluntaris, en col·laboració amb la Junta de Festes i els diferents col·lectius participants. Cal destacar que Castelló ha liderat a nivell nacional l’impuls a les cavalcades segures en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Comissió de les quals de Seguretat i Convivència presideix l’alcaldessa Amparo Marco.

El regidor Antonio Lorenzo ha destacat “la gran labor de coordinació de serveis d’emergències que requereix la celebració d’un esdeveniment d’aquestes característiques”, com a Bombers, Policia Local, AMU, Servei Sanitari Municipal, Servei Marítim de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim de la Creu Roja, Policia Portuària, Cos Nacional de Policia i els Serveis d’Emergències Sanitàries de la Generalitat Valenciana a més de la col·laboració de Capitania Marítima i l’Autoritat Portuària.

A més, també es preveuen altres mesures de seguretat com són el clos de tots els girs en el traçat (entrada i eixida de la plaça Maria Agustina, gir del carrer Guitarrista Tárrega al carrer Asensi i gir del carrer Asensi cap a la plaça de la Pau) i clos de tot el tram final, des de l’entrada a la plaça de la Pau fins al carrer Arxiprest Balaguer. Un any més, també repetiran presència acompanyants a peu de les carrosses per a minimitzar el risc que es produïsquen incidents.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací