El Consell inverteix 25 milions en millora del parc públic de vivenda i propietat EVha

782

En Aquesta legislatura s’han reparat més de 1.000 vivendes i actualment es treballas en la rehabilitació de 147

Actualitat Diària

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha invertit prop de 25 milions d’euros en la reparació, millora i conservació de vivendes del parc públic de la Generalitat així com vivendes protegides de EVha.

La consellera de Vivenda, Maria José Salvador, ha assegutat que “les xifres d’aquesta legislatura demostren el gir de 180 graus que l’actual Consell ha donat en política de vivenda en aquestos últims tres anys i mig”. “La vivenda no sols ha passat a estar situada en primer lloc en el nom d’una Conselleria, sino que també ha passat a ser una prioritat per al Govern valencià” ha indicat.

“Després d’anys d’abandó i de no aplicar una política de vivenda real, el Consell va llançar en 2015 un Pla de Dignificació de la Vivenda Social per a revertir la situació en la que es trovaba el parc públic de vivenda, amb cents de vivendes en estat ruinòs i sense poder posar a disposició de les persones que mès ho necessitaven” ha assenyalat.

L’inversió realitzada tant en vivenda social com en vivendes propietat de EVha “ha experimentat un augment sense precedents al aplegar als més de 24.9 milions d’euros per a millorar les condicions de les vivendes front als escassos 4.9 que es van destinar en tota la legislatura anterior”. “Açò suposa que s’ha quintuplicat l’inversió” ha explicat Salvador

Així des de juliol de 2015, la Conselleria ha reparat un total de 1.077 vivendes, de les que 758 correspon a vivendes socials i 319 propietat de EVha. A més, treballa en la reparació d’altres 147.

Del total de vivendes del parc públic que han sigut reparades aquesta legislatura, 627 corresponen a la província de València, 257 a la d’Alacant y 193 a la de Castelló. Totes aquestes vivendes s’han adjudicat a persones amb necessitats habitacionals i també per a facilitat l’accès a la vivenda.

“La nostra política té com a objectiu el rescat de les persones i els col·lectius més vulnerables però també oferir vivenda a aquelles persones que encara que no estigan en situació de vulnerabilitat no poden accedir en condicions normals a una vivenda del mercat lliure” ha apuntat.

ARRUs en marxa

A més en aquesta legislatura, “per primera vegada, el Govern de la Generalitat ha impulsat Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) en determinats grups de vivenda pública per afavorir la recuperacií urbana, residencial, social i econòmica de les zones en les que s’inverteix”, ha assegurat la consellera.

A finals de novembre van començar les obres dels ARRu de La Coma en Paterna amb una inversió de 3.2 milions d’euros així com el del Grup San Lorenzo en Castelló de La Plana amb uns costos de 681.200 euros. Durant el mes de desembre també es van iniciar els treballs del ARRu en Bajo Vías en Sagunt, amb 707.200 euros d’inversió i el grup de Palmerales de Elx en el que es van destinar més de 2.1 milions d’euros.

Les obres es centren principalment en l’adecuació d’elements comuns, la millora de l’accessibilitat i de les luminàries, la reestructuració dels espais públics, la reparació de les xarxes de sanejament i l’adequació a normativa de suministres eléctrics i d’aigua.

Reinici d’obres paralitzades

Un altre dels objectius de la Generalitat durant aquesta legislatura ha sigut l’impuls de les VPO. Així, s’ha iniciat un pla de reactivació d’obres de vivenda protegida que van ser paralitzades en alguns municipis per governs anteriors per falta de planificació i financiació.

La consellera ha explicat que aquest pla contempla la finalització de huit promocions de vivenda amb una inversió de 6.3 milions d’euros per ampliar el parc de VPO d’alquileer assequible en 111 vivendes més.

En l’actualitat, està en procés de licitació les obres de rehabilitació d’un edifici abandonat en el carrer Tejedores 18 de València, en el barri de Velluters, que durant anys  va estar ocupat il·legalment. També s’acaba de licitar les obres de finalització d’un edifici de 42 vivendes protegides en Aspe (Alacant) i  d’un altre bloc de huit vivendes en la plaça de l’Arbre 2 en València.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací