Almassora reivindicarà el consum de clemenules repartint 3000 unitats durant la cavalcada de Reis

1115

La cooperativa San José entrega els cítrics conreats en el terme

Actualitat Diària

La cavalcada de Reis és l’escenari triat per l’Ajuntament d’Almassora per a reivindicar el consum de clemenules autòctones. La cooperativa agrícola San José ha acceptat la proposta del consistori per a promocionar aquesta varietat amb el repartiment de 3.000 unitats durant el cercavila de la vesprada del dissabte. Així ho ha confirmat la gerent de la cooperativa, Carmina Jorques, junt a l’alcaldessa, Merche Galí, durant la presentació de la iniciativa.

Jorques ha reivindicat “l’ajuda urgent” que necessita el sector i, sobretot, “la clemenules conreada aquí pels nostres agricultors”. Per aquest motiu, Galí ha insistit en la “promoció” que suposarà el repartiment d’aquesta varietat durant la cavalcada de Reis, “un esdeveniment que reuneix milers de persones als carrers d’Almassora i que es pot convertir en un escenari de primer ordre per a fomentar el consum dels nostres productes i visibilitzar la problemàtica”.

Així, la carrossa que habitualment reparteix castanyes, crispetes i arròs de les Calderes en el pregó de Santa Quitèria canviarà la producció per a lliurar 3.000 unitats de clemenules conreades i recol·lectades en el terme municipal d’Almassora. La reina de les festes, María Portalés, i les dames de la seua cort d’honor seran les encarregades del repartiment a peu de carrer a les persones que s’aposten en el recorregut de la cavalcada per a veure l’arribada de Ses Majestats d’Orient.

En cas que sobren unitats, els mateixos Reis Mags les repartiran als xiquets i xiquetes que s’acosten fins a la planta baixa de l’Ajuntament per a transmetre’ls els seus últims desitjos. Per això, els voluntaris de la Junta Local de Festes (JLF) ultimen els preparatius de les carrosses i dels trons perquè aquesta cavalcada reivindicativa transcórrega sense incidents.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha recordat que la cavalcada començarà a les sis de la vesprada, una hora després que Ses Majestats visiten als interns en la residència municipal de la tercera edat. La comitiva sortirà de l’avinguda José Ortiz, en l’encreuament amb el carrer Boqueres, i seguirà per l’avinguda per a girar pel carrer Sant Lluís i enfilar Santa Quitèria (l’Alcora), Trinidad i finalitzar a la porta del convent. El rector de la Nativitat, Juan Ángel Tapiador, els donarà la benvinguda al temple, on adoraran a Jesús i li lliuraran els presents.

La pólvora que il·luminarà el cel d’Almassora sobre les 20 hores marcarà l’entrada de Melchor, Gaspar i Baltasar en l’edifici consistorial, des del balcó del qual saludaran a la població abans de rebre les últimes peticions dels més menuts.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací