Els centres tecnològics han desenvolupat 85 projectes d’I+D amb més de 2.100 empreses

506

Actualitat Diària

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, han encapçalat una delegació que ha visitat aquest matí la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit). En aquesta ocasió, la visita s’ha centrat en l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE).

Tots dos han estat rebudes pel president de Redit, Fernando Saludes; el president del centre, Miguel Rivas; el vicepresident, Alfredo Quijano, i la directora, Marta García. A la visita també han assistit la directora general del Ivace, Júlia Company, i el director de Redit, Gonzalo Belenguer.

Durant el recorregut han pogut observar els treballs que es duen a terme en alguns dels principals laboratoris del centre, com el de Química Aplicada, Smart Devices, Cambres Climàtiques, Battery Test, Alta Tensió, Digitalizacion Energètica, Interoperabilitat i Hidrogen.

També han pogut conèixer els últims avanços del centre relacionats amb el vehicle elèctric, les bateries de nova generació, l’economia circular i l’hidrogen.

La visita, que ha estat organitzada per Redit, s’emmarca en el seu objectiu que representants públics de diferents àmbits coneguin de primera mà els últims avanços en l’àmbit de la I+D+i que es generen en els instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana i la seva aplicació directa en el teixit productiu.

El president dels Corts ha comentat que “el coneixement que es produeix en els centres tecnològics serà clau per a aconseguir els objectius que ens hem marcat com a regió i que resulten fonamentals per a posicionar-nos a nivell internacional”.

Per part seva, el conseller d’Economia Sostenible ha destacat l'”important i necessari” paper dels centres tecnològics per a la transferència de coneixement i recerques a les empreses “claus perquè continuïn creixent en innovació i competitivitat”.

En aquest sentit, Climent ha indicat que, en els últims quatre anys, Ivace Innovació ha destinat a través de la línia d’ajudes GVA “un total de 80 milions per a recolzar les recerques dels centres tecnològics amb resultats a mitjà i llarg termini. A això se sumen els 85 milions d’euros cofinançats amb fons europeus que han permès dur a terme 450 projectes d’I+D en col·laboració amb més de 2.100 empreses”.

Per a Climent, comptar amb l’experiència d’aquests centres és de vital importància. “El ITE -ha afegit- col·labora amb el Ivace en un dels nostres objectius prioritaris, com són les Comunitats Energètiques, un ambiciós pla, liderat pel Ivace Energia, que té com a objectiu que en 2030 tots els municipis del territori valencià disposin de comunitats locals d’energia”.

Per part seva, el president de Redit, Fernando Saludes ha explicat que “per a nosaltres és un autèntic plaer que els nostres representants coneguin el treball de suport a les empreses que es duu a terme en els nostres centres tecnològics, alguna cosa que no seria possible sense el suport que presta Ivace des de fa dècades”.

Finalment, el president de ITE, Miguel Rivas, ha posat l’accent en el fet que “el centre tecnològic està treballant al costat de la indústria en quatre línies estratègiques clau: xarxes del futur, emmagatzematge energètic, mobilitat sostenible i sostenibilitat i economia circular, que seran fonamentals de cara a aconseguir el nou model de transició energètica”.

20 anys innovant

Redit, que enguany celebra el seu vintè aniversari, és una associació privada sense ànim de lucre que representa als 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana.

La Xarxa compta amb 1.750 investigadors i investigadores de l’àmbit cientificotècnic i unes infraestructures de 100.000 metres quadrats i realitza uns 900 projectes d’I+D+i a l’any. Els instituts treballen tots els anys amb més de 12.400 empreses, per la qual cosa s’ha convertit en la primera xarxa de suport a la innovació de pimes a Espanya.

Els diferents instituts tecnològics estan especialitzats en alimentació; calçat; ceràmica; tèxtil; plàstic; joguina; energia; biomecànica; tecnologies de la informació; embalatge, transport i logística; metall i fusta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací