El Museu dels Ciències compleix 20 anys amb més de 12 milions de visitants

460

Actualitat Diària

El Museu dels Ciències celebra el seu 20 aniversari amb més de 12 milions de visitants des que obrís les seves portes el 13 de novembre de 2000. El rècord va ser en 2019, amb un total de 891.645 visites. En aquestes dues dècades s’ha convertit en un destí per al món: Persones d’Itàlia, França i Alemanya encapçalen la llista de visitants internacionals.

A més, s’han posat en marxa més de 300 exposicions i més de 1.700 activitats, com els tallers de la Ciència a Escena, conferències de divulgació, accions educatives, cicles d’astronomia i cafès de la ciència, entre altres proposta. L’objectiu ha estat acostar la Ciència a la societat.

Cal destacar, a més, que durant aquests vint anys el Museu ha rebut més d’un milió i mig d’escolars.

Al carrer Menor del Museu es pot recórrer aquests vint anys en l’exposició ’20 amb la teva, amb tu, with you’, un viatge a través d’aquestes dues dècades de divulgació científica i compromís cultural. La mostra, de lliure accés, recorda com era la nostra vida l’any 2000.

’20 amb el teu, amb tu, with you’ presenta, a manera de càpsula del temps, els elements més significatius que han definit al Museu dels Ciències com un referent en la ciència interactiva. Una manera de veure l’evolució de la seva història a través de peces de diferents exposicions que han servit al llarg d’aquests 20 anys per a comprendre els fenòmens científics a través de l’experimentació i l’entreteniment.

A més, a través d’un programa d’ordinador, els i les visitants poden configurar una nova càpsula del temps que s’obrirà en 2040.

Programació especial

Aquest divendres, dia de l’aniversari, se sortejarà un mòbil Iphone XR de 64 GBEl entre tots els i les participants en el concurs d’Instagram #yotambiéncumplo20, que s’ha dirigit a les persones nascudes en 2000 que compten també amb una entrada gratuïta al Museu fins a final d’any.

En la programació especial pel vint aniversari, destaquen un descompte del 20% en les entrades al Museu durant aquest mes, l’encesa verda de l’edifici a partir de les 20 hores i les visites guiades especials ‘infotours’.

El públic que visiti el Museu al novembre pot gaudir d’aquestes visites especials, incloses en l’entrada. Són presentacions, a manera de benvinguda, d’uns 20 minutos, que es realitzen, una al matí i una altra a la tarda, amb aforament reduït.

El grup, guiat per personal del Museu, recorre alguns dels principals punts d’interès del Museu de manera que els i les participants poden realitzar després un itinerari d’acord amb els seus gustos. Entre les novetats del Museu, destaquen la nova exposició ‘Play. Ciència i música’ i l’espectacle científic ‘Alt Voltatge’, en el Teatre de la Ciència.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací