El laboratori d’Anatomia Patològica de l’Hospital d’Elda realitza 22.000 determinacions al any

590

Actualitat Diària

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat aquest matí el laboratori d’Anatomia Patològica de l’hospital d’Elda, que ha estat reformat integralment i les obres del qual van acabar a la fi de 2020. Es tracta de la primera actuació en aquest espai des de la posada en marxa de l’hospital en 1983.

Barceló ha destacat que “la reforma integral del laboratori d’Anatomia Patològica i de les diferents sales ha suposat una inversió de 750.000 euros, i servirà per a millorar tant la qualitat com la traçabilitat de les mostres analitzades”.

D’aquesta manera, aquestes instal·lacions han incrementat la seva superfície en uns 100 metres quadrats, ja que des del seu inici no havien estat modificades i comptaven amb una distribució poc funcional i reduïdes dimensions. A això cal afegir la progressiva ampliació de la cartera de serveis, que suposa un gradual increment d’aparells i equipament, donat l’augment i complicació de les tècniques i de personal.

En el laboratori d’Anatomia Patològica s’analitzen anualment al voltant de 22.000 mostres. En concret, entorn de 14.000 biòpsies. 6.000 citologies i un altre tipus de determinacions com a puncions i necropsias.

La titular de Sanitat ha assegurat que “hem de continuar invertint en infraestructures, continuar creixent i millorant aquestes infraestructures que s’ha vist que són necessàries”.

En aquest sentit, en la reunió mantinguda amb l’equip directiu, s’han abordat altres obres posades en marxa en el centre sanitari. En concret, les obres de la tercera i última fase de la reforma integral de l’UCI, que està previst que finalitzin el mes de juliol i permetran que la nova UCI de l’hospital disposi de 12 boxs de major dimensió, confortabilitat i equipament. En aquesta reforma, així com en l’adequació de les Unitats d’Endoscòpies i Pneumologia, s’han invertit més de 1,27 milions d’euros.

Finalment, la responsable de la sanitat valenciana ha expressat l’agraïment del Consell i de la Conselleria de Sanitat “a tots els professionals i a tot l’equip directiu per l’esforç i el treball que han desenvolupat durant tota la pandèmia”.

“Volia expressar-li-ho personalment perquè crec que han treballat amb una ge-nerosidad extraordinària per atendre a tota la població que depèn d’aquest departament de salut”, ha ressaltat Ana Barceló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací