El Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó trasllada la 37ª edició a la primavera de 2021

534

Actualitat Diària

La Federació de Grups Folklòrics, conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, ha decidit ajornar els actes de celebració de la 37 ª edició del Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó, programats per als dies 8 i 9 de maig. L’eidl de Cultura, Verònica Ruiz, ha explicat la motivació d’aquesta cancel·lació, que es fa “per responsabilitat i per la impossibilitat de realitzar un acte tant multitudinari i popular com aquest , que cada any acull a més de 1.500 persones a la plaça Major a causa de la crisi de la COVID-19”.

Per la seua part, el president de la Federació de Grups Folklòrics de Castelló, Josep Vidal, ha assegurat que “davant la impossibilitat de fer la trobada enguany per la crisi sanitària global, ens hem vist obligats a ajornar el festival al 2021, ja que la present crisi impossibilita la presència prevista de convidats provinents d’Itàlia, Portugal, Mallorca Saragossa, Catalunya, Galícia, a més de les agrupacions castellonenques”. “És la segona volta en 37 anys d’història del Festival que un any es queda sense celebrar-se”, ha dit.

En aquest Festival Antiga Corona d’Aragó estava programada la participació damunt l’escenari de més de 200 persones, aglutinades en més d’una desena de grups folklòrics provinents de tot el territori de l’antiga Corona. Són els Grupo Folclórico La Fiera (Saragossa, Aragó), la Banda de Gaitas Xarabal (Vigo, Galícia), Fradins de Vielha (Vielha, Catalunya), l’Agrupació Sa Sínia (Consell, Mallorca), el Gruppo Folk Urbanitas (Apiro, Itàlia), i el Grupo Folclorico Vila Verde (Vila Verde, Portugal).

A aquests, cal sumar els cinc grups de la ciutat, com són l’Associació d’Estudis Tradicionals Grup Castelló, l’Agrupació Folklòrica El Millars, el Grup de Danses El Forcat, l’Escola de Dansa Castelló i el Grup de Danses ‘Ramell’, a més de la Colla de Tabaleters i Dolçaineres de Castelló.

“Aquest acte reuneix més d’un miler de persones a la Plaça Major durant dues jornades consecutives i és massa arriscat continuar amb els preparatius”, ha afirmat Ruiz. A més “a causa de la restricció entre fronteres agreujada per la crisi de la COVID-19, els grups convidats s’han vist amb la impossibilitat de viatjar”, ha afegit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací