Els valencians respecten més el confinament que la mitjana espanyola, la qual cosa afavoreix al descens de la corba

578

R.M//Actualitat Diària

Els ciutadans de la Comunitat Valenciana semblen haver entès molt bé això de ‘Queda’t a casa’ amb l’objectiu d’evitar el contagi per coronavirus. De fet, segons les dades de mobilitat publicats aquesta setmana per Google, les mitjanes registrades durant el confinament són millors en l’autonomia valenciana que la mitjana espanyola.

El cercador amb seu a Califòrnia detecta els nostres moviments a través dels mòbils, la qual cosa provoca que tingui accés a la nostra ubicació i als nostres passos. D’aquesta forma analitza els nostres desplaçaments en aquesta situació d’Estat d’Alarma per als nostres desplaçaments a centres d’oci, compres, espais públics, transports, desplaçaments al treball i zones residencials.

A través de l’anàlisi d’aquests sis ítems, la plataforma ha detectat un descens total en tot el país en les últimes tres setmanes, però encara més en la Comunitat Valenciana.

La mobilitat relacionada amb l’oci és la que més s’ha reduït, en total fins al 95%. En aquest cas cal tenir en compte que els establiments han de romandre tancats fins a una altra ordre ministerial.

Menys devessalls en els supermercats

També han descendit les nostres visites al supermercat des del 12 de març fins a un 84%. La dada és curiosa per les llargues cues que s’han produït en relació a adquirir productes de primera necessitat, però les mesures de prevenció de marques com Mercadona i Consum han frenat els devessalls.

L’activitat relacionada amb els espais públics ha caigut un 92% en tres setmanes, i en el transport públic fins al 90%.

Respecte a les zones de treball, el descens és inferior, un 64%, tenint en compte que els supermercats i botigues d’alimentació romanen obertes, així com indústries de sectors que el Govern no ha decretat el seu tancament absolut.

Millora de les dades a partir del confinament

Aquest descens mitjà del 85% generalitzat i relacionat amb el fet de quedar-se a casa ha produït unes dades molt bones en aquest inici de setmana respecte a les dues setmanes anteriors i fan pensar que la corba de contagi per coronavirus en la Comunitat descendeix a bon ritme.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací